magdasnews.gr
News

Ο πρόεδρος της Δούμας κατηγορεί το Κίεβο για την κατάρριψη ενός ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους που μετέφερε αιχμαλώτους πολέμου.

Σήμερα, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, κατηγόρησε την Ουκρανία για την κατάρριψη ενός ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους που μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ. Ο Βολόντιν κατήγγειλε ότι οι Ουκρανοί “σκότωσαν στον αέρα τους δικούς τους στρατιώτες, τις μητέρες τους, τα παιδιά τους που τους περίμεναν” και πρόσθεσε ότι οι πιλότοι πραγματοποιούσαν ανθρωπιστική αποστολή με αμερικανικούς και γερμανικούς πυραύλους.

Ο βουλευτής και απόστρατος στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τρεις πυραύλους που παραχώρησε η Δύση στην Ουκρανία. Παρά την έλλειψη εξηγήσεων για την πηγή της πληροφορίας, ανέφερε ότι οι έρευνες θα διερευνήσουν αν αυτοί οι πύραυλοι ήταν Patriot ή IRIS-T.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram από το κανάλι Baza, συνδεδεμένο με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, δείχνει το μεγάλο αεροσκάφος να πέφτει και να εκρήγνυται σε μια μεγάλη μπάλα φωτιάς.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ, ανέφερε ότι ένα “συμβάν” σημειώθηκε στην περιοχή Κοροσάνσκι, και ερευνητές και σωστικά συνεργεία έχουν κινηθεί προς το σημείο.

Σχετικές αναρτήσεις

Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές

News Room G

Μίλτος Τεντόγλου: Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου στην απονομή του χρυσού μεταλλίου

News Room G

Σε κλάματα ξέσπασε ο ιερέας που διάβασε τα ονόματα των 57 θυμάτων στο μνημόσυνο των θυμάτων στα Τέμπη

News Room G