magdasnews.gr
People & Politics

Ο Τσελέντης “τα χώνει άγρια” στον Λουράντο για την προμήθεια στα τεστ κορωνοϊού

Ο Τσελέντης "τα χώνει άγρια" στον Λουράντο για την προμήθεια στα τεστ κορωνοϊού

Ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ασκεί δριμεία κριτική στον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για την αποζημίωση που ζητούν ανα self test στα φαρμακεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ:
“ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
Όλοι δεχόμαστε ότι ο συνδικαλισμός είναι απαραίτητος τόσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων όσο και για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας.
Γνωρίζουν όμως οι συνδικαλιστές ότι πάντα πετύχαιναν τους στόχους τους, όταν είχαν σύμμαχό τους την κοινωνία. Σε όσες περιπτώσεις τα συντεχνιακά τους αιτήματα έρχονταν σε σύγκρουση με τις κοινωνικές ανάγκες, έχαναν.
Για αυτό και ο συνδικαλισμός στη χώρα μας είναι απαξιωμένος και στις περισσότερες περιπτώσεις αποκομμένος τόσο από την κοινωνία όσο και από τον κλάδο που εκπροσωπούν. Συνήθως είναι χαμένος μέσα σε ένα σύννεφο φανατισμού και εγωκεντρικών διεκδικήσεων.
Αυτό γίνεται άμεσα φανερό αν δει κανείς τα αποτελέσματα της συμμετοχής σε απεργίες και εκλογικές διαδικασίες (δεν εννοώ αυτές τις συγκεντρώσεις που από πίσω είναι πολιτικά κόμματα) κάτι που επιβεβαιώνει την αποξένωση των συνδικαλιστικών φορέων με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τους οποίους εκπροσωπούν.
Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα των αντιδράςεων των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών και των φαρμακοποιών.
Δύο ομάδες εργαζομένων που ο ρόλος τους είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία, αφού και οι δύο είναι λειτουργοί της υγείας και βασικός σκοπός τους είναι να σώζουν ζωές και να υπηρετούν τον άνθρωπο.
Είναι επίσης πασιφανές ότι δεν επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία όσο άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
Για αυτό προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι γιατροί αρνήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στο πλευρό των συναδέλφων τους στον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα ορθώς η κυβέρνηση να αναγκαστεί να προχωρήσει στην επιστράτευσή τους.
Από την άλλη είδαν τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών να περιφέρεται στα κανάλια διεκδικώντας εν ήδη αρπακτικού όσα ποιο πολλά μπορεί με τη φιλοσοφία «δώσε και εμένα μπάρμπα» για τους επαγγελματίες που εκπροσωπεί, ζητώντας χρηματικά ανταλλάγματα για να δίνουν τα δωρεάν τεστ στους πολίτες.
Μα είναι δυνατόν να διεκδικούν χρήματα για να διανέμουν τα τεστ κατά του κορονοϊού, όταν η Πολιτεία τούς έχει αφήσει να έχουν μετατρέψει τα φαρμακεία σε σουπερμάρκετ όπου πουλάνε από σαμπουάν μέχρι αρώματα και βαφές μαλιών;
Δεν καταλαβαίνουν ότι από τους εκατοντάδες πολίτες που θα επισκεφθούν τα φαρμακεία τους για να παραλάβουν τα τεστ ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς κάτι θα αγοράσει;
Όλοι κατανοούμε ότι οι μικροσυντεχνιακές ΜΗ-λογικές σήμερα δεν ακουμπούν κανέναν, ενώ συναντούν αντιδράσεις ακόμα και εντός των ίδιων των κλάδων των εργαζομένων. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και όχι οι μικροσυμφέροντικές απόψεις αυτών οι οποίοι θεωρούν τον κλάδο ιδιοκτησία και «μαγαζάκι» τους.
Έχουμε πόλεμο με ένα θανατηφόρο εχθρό που αποδεκατίζει το λαό μας τον COVID-19 και τέτοιες νοοτροπίες δεν μπορούν ούτε κατ´ ελάχιστο να γίνουν αποδεκτές. Αἰδώς Ἀργεῖοι κύριε Λουράντο. Το επάγγελμα σου είναι λειτούργημα δεν διαφημίζεις την πραμάτεια σου σε πάγκο της λαϊκής σαν οι παλιοί «φαρμακοτρίφτες» αλλά αντιπροσωπεύεις ένα επιστημονικό κλάδο που έχει να κάνει με την σωτηρία ανθρωπίνων ζωών όπως και οι γιατροί αγαπητέ μου κ. Εξαδάκτυλε.”

Άκης Τσελέντης : "Ο Λουράντος περιφέρεται στα κανάλια διεκδικώντας εν ήδη αρπακτικού όσα ποιο πολλά μπορεί με τη φιλοσοφία «δώσε και εμένα μπάρμπα»"

Άκης Τσελέντης : "Ο Λουράντος περιφέρεται στα κανάλια διεκδικώντας εν ήδη αρπακτικού όσα ποιο πολλά μπορεί με τη φιλοσοφία «δώσε και εμένα μπάρμπα»"

Σχετικές αναρτήσεις

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας από το γυμναστήριο

News Room A

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η απάντηση για το αν έσπασε τελικά την καραντίνα – Δείτε τι έγραψε στο Instagram

News Room A

Το “γράμμα” της Δήμητρας Λιάνη στον Ανδρέα Παπανδρέου για την γιορτή του – Τι γράφει για τον Γιώργο Παπανδρέου;

News Room A