magdasnews.gr
People & Politics

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Από την Εσθονία μέχρι και τη Σουηδία – Η “γυναικεία δύναμη” του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Από την Εσθονία μέχρι και τη Σουηδία - Η "γυναικεία δύναμη" του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, έφερε τους αρχηγούς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, για μια συζήτηση που μόλις ολοκληρωθεί, θα “γράψει” την ιστορία της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. 

Κατά τη διάρκεια της άφιξης των αρχηγών των κρατών-μελών της Ευρώπης, παρατηρήσαμε πως οι γυναίκες που βρέθηκαν στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν τέσσερις. Κάτι που φέρνει μια ευχάριστη νότα στο ζήτημα της θέσης της γυναίκας, στη διαχείριση του κράτους, αλλά και την άποψή της σε καίρια ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη και όχι μόνο.

Μπορεί η Ursula von der Leyen να είναι η “φωνή” της Ευρώπης, αφού κατέχει την θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο η “γυναικεία δύναμη” απλώνεται από την Εσθονία μέχρι και… τη Σουηδία.

Ας γνωρίσουμε μαζί τις 4 γυναίκες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:

Kaja Kallas

Η Κάγια Κάλας είναι Εσθονή πολιτικός, η οποία από τις 26 Ιανουαρίου 2021 είναι πρωθυπουργός της Εσθονίας και η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε στη θέση αυτή. Είναι αρχηγός του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος από το 2018 και μέλος του Κοινοβουλίου από το 2019 και προηγουμένως από το 2011 έως το 2014.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αλλά και στο account της στο twitter, θα μπορέσει κανείς να δει όλες τις δράσεις της για την Εσθονία, αλλά και για την Ευρώπη, αφού πρόκειται για ένα από τα πολύ ενεργά θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Είναι 44 ετών, υπήρξε σύζυγος του Τααβί Βεσκιμάγκι από το 2002 έως το 2014, ενώ έχει αναλάβει τα καθήκοντά της ως Πρωθυπουργός της Εσθονίας, από το 2021. Η Ευρώπη την γνωρίζει καλά, αφού από το 2014 έως και το 2018, υπήρξε Ευρωβουλευτής.

Sanna Marin

H Sanna Marin, είναι Φινλανδή πολιτικός και πρωθυπουργός της χώρας από τις 10 Δεκεμβρίου 2019. Είναι ηγέτιδα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, μέλος του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας από το 2015 και υπουργός Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών από τις 6 Ιουνίου 2019 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2019.

Είναι 36 ετών, ενώ παντρεύτηκε τον Μάρκυς Ράικονεν, το 2020. Είναι Πρωθυπουργός της Φινλανδίας από το 2019, ενώ έχει αποκτήσει μια κόρη. Είναι η πρώτη της φορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αφού τα προηγούμενα καθήκοντα που είχε αναλάβει, ήταν εκείνα της Υπουργού Μεταφορών της Φινλανδίας.

Η ίδια, μέσα από τα social media, θα μοιραστεί με τους Φινλανδούς στιγμές από την καθημερινότητά της ως Πρωθυπουργός, συνεντεύξεις, αλλά και προσωπικές στιγμές με την οικογένειά της.

Mette Frederiksen

H Mette Frederiksen είναι πολιτικός της Δανίας και ανέλαβε τα καθήκοντά της ως Πρωθυπουργός της χώρας, τον Ιούνιο του 2019. Έχει εκλεχθεί με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών και έχει κάνει δύο γάμους.

Τον πρώτο με τον Έρικ Χαρ, όπου έμειναν μαζί από το 2003 έως το 2014, με τον οποίο απέκτησαν και δυο παιδιά. Και τον δεύτερο με τον Μπο Τένγκμπεργκ, το 2020.

Είναι 44 ετών και κατέχει τον τίτλο της δεύτερης γυναίκας Πρωθυπουργού, στην ιστορία της χώρας της. H ίδια έχει γίνει αρκετά γνωστή, με την πρώτη εμφάνισή της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αφού “τράβηξε” τα βλέματα με την stylish επιλογή στην ενδυμασία της.

Magdalena Andersson

H Magdalena Andersson είναι Σουηδή πολιτικός, αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από τις 4 Νοεμβρίου 2021 καθώς και η σημερινή πρωθυπουργός της Σουηδίας.

Είναι 55 ετών, ενώ είναι παντρεμένη με τον σύζυγό της Ρίτσαρντ Φρίμπεργκ, από το 1997 και στη χώρα της εκπροσωπεί το Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα.

Ανέλαβε τα καθήκοντα της Πρωθυπουργού στη Σουηδία, το καλοκαίρι του 2021. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που την βλέπουμε στο “κέντρο” της Ευρώπης, αφού εν μέσω οικονομικής κρίσης βρέθηκε πολλές φορές “απέναντι” από αρκετούς Υπουργούς άλλων χωρών, έχοντας το αξίωμα της Υπουργού Οικονομικών από το 2014.

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλη η Ιωάννα Παλιοσπύρου! Δημιούργησαν profile στο Instagram για την Έφη Κακαράντζουλα!

News Room A

Το μενού και τα πιάτα που απόλαυσαν οι καλεσμένοι στο dinner της Monica Bellucci μετά την παράστασή της στο Ηρώδειο

News Room A

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε τον Εθνικό Ύμνο στην νοηματική γλώσσα

News Room A