Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
Μάγδα Τσέγκου
Πάμε θέατρο…

Οι πολιτιστικές προτάσεις του Νοέμβρη που δεν πρέπει να χάσετε στην Αθήνα!

Οι πολιτιστικές προτάσεις του Νοέμβρη που δεν πρέπει να χάσετε στην Αθήνα!

Ο φετινός Νοέμβριος, που ήδη έχει μετρήσει τις 9 πρώτες ημέρες του, είναι γεμάτος πολιτιστικές προτάσεις κάθε είδους.

Αύριο Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, οι εκδόσεις ΙΑΝΟS σε συνεργασία-συνδιοργάνωση με τη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη παρουσιάζουν εξαιρετικό το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκης Αναμνήσεις ενός κοριτσιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την επομένη Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), θα πραγματοποιηθεί, στις 20:30, μεγάλη επετειακή συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία έχει τίτλο Το γελαστό παιδί. Η αφεντιά μου στο ρόλο του αφηγητή θα συνδέει τα τραγούδια με τρόπο … ραδιοφωνικό.

Σπουδαίες ερμηνεύτριες, σπουδαίοι ερμηνευτές θα σφραγίσουν με την προσωπική τους ερμηνεία ένα ανθολόγημα γνωστών και αγαπημένων πολιτικών τραγουδιών του αγαπημένου σε όλους Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, η Καλλιόπη Βέττα, η Ελένη Βουδουράκη, η Φωτεινή Δάρρα, ο Δώρος Δημοσθένους, ο Άγγελος Θεοδωράκης, ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας, η Μαρία Σπουλτάτου, ο Μπάμπης Τσέρτος και το Αθηναϊκό Οκτέτο φωνών. Του εξαμελούς μουσικού συνόλου που τους συνοδεύει προΐστανται ο Δημήτρης Παπαγγελίδης και η Μαριλίζα Παπαδούρη Παπαγγελίδη.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Τέλος, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 19:00, οι εκδόσεις Οδός Πανός και το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Ευάγγελου Λ. Κοκκόρη Λέανδρος Κοκκόρης – ένας μουσικός με sordina.

Ο Λέανδρος Κοκκόρης, πιανίστας, ακορντεονίστας, συνθέτης, τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής, μαέστρος, υπήρξε ένας σπουδαίος, ευαίσθητος και σεμνότατος μουσικός, ο οποίος έφυγε δυστυχώς πρόωρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, που βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Συντάγματος (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1) και όπως θα δείτε στην πρόσκληση που ακολουθεί θα είμαι ομοτράπεζος με σημαντικούς φίλους και συνοδοιπόρους στο σύμπαν της μουσικής.

 

Related posts

Πρεβεζάνικο Καρναβάλι με τους Onirama στο μεγαλύτερο αποκριάτικο πάρτι!

News Room M

«Πειραιάς Artport ΙΙ»: Ένας μήνας πολιτισμού για το μεγάλο λιμάνι

Magdas News

θεατρική ομάδα +αίσθημα του Στέλιου Καλαθά: Θεατρική Παράσταση στο Θέατρο Κάτω Από τη Γέφυρα

Magdas News