magdasnews.gr
Τετ α τετ με την Μάγδα

Όλγα Καραβερβέρη: Την ώρα που έκανε το σόου στο Ζάππειο, η μητέρα της έφευγε από την ζωή και της έδωσε την ευχή της

Όλγα Καραβερβέρη: Την ώρα που έκανε το σόου στο Ζάππειο, η μητέρα της έφευγε από την ζωή και της έδωσε την ευχή της

Η Όλγα Καραβερβέρη, αποκαλύπτει στο MAGDAS NEWS και τη Μάγδα Τσέγκου, τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής της, μιλάει για την οικογένειά της, τη μόδα και πόσο έχει επηρεάσει τη ζωή της ενώ εξομολογείται με τον δικό της μοναδικό τρόπο, πώς έζησε την απώλεια της μητέρας της.

Με καταγωγή από τη Ρόδο, η γνωστή σχεδιάστρια μόδας, από πολύ μικρή ήταν ένα κορίτσι “μέσα σε όλα”. Ζούσε για να ζει και όχι γιατί έπρεπε. Εξάλλου, όπως λέει η ίδια, “σε αυτή τη ζωή θέλω να κάνω πράγματα”. 

Και τα έχει καταφέρει! Μεταδίδει “φως” από τις δημιουργίες της αλλά και από τον τρόπο που βλέπει τη ζωή, μέσα από τις δημιουργίες της.

Και αυτό, είναι το πιο σημαντικό σε έναν κόσμο που χρειάζεται φως και καλό γούστο. Η πολυσχιδής προσωπικότητα της την χαρακτηρίζει. Μητέρα, σύζυγος, επιχειρηματίας. Μα πάνω από όλα γυναίκα με αξίες, ήθος, εργατικότητα, συνέπεια στον χρόνο και απόλυτη πειθαρχία στην καθημερινότητα της.

Τι θυμάστε από την παιδική σας ηλικία και τη ζωή στο σπίτι, ως παιδί; 

“Γεννήθηκα στο σμαραγδένιο νησί της Ρόδου, μεγάλωσα μέχρι την αρχή των εφηβικών μου χρόνων στο χωριό μου την Ψίνθο. Ακόμα και τώρα, κάθε φορά που  επισκέπτομαι τον αδελφό μου και τους συγγενείς μου, μόλις φτάνω στο  χωριό το μυαλό μου γεμίζει με δόσεις απόλυτης ελευθερίας, ανεμελιάς και εικόνες με αναμνήσεις από τα ρυάκια και τα πλατάνια, τους παιδικούς μου φίλους. Όταν ήρθαμε στην Αθήνα να ζήσουμε, όλα ήταν διαφορετικά από τις συνήθειες μας, το παιχνίδι στους δρόμους, τα σοκάκια και τους λόφους αντικαταστάθηκαν από τα στενά πλαίσια του προαυλίου του σχολείου. Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα, ήμουν πολύ καλή μαθήτρια και στις παρελάσεις ήμουν πάντα παραστάτρια. Αμέσως, εντάχθηκα σε σχολικές ομάδες με το μπάσκετ και αργότερα σε αθλητικό σύλλογο, στις μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου παίζοντας κιθάρα και λαμβάνοντας μέρος στις θεατρικές παραστάσεις και τέλος, ήμουν ενεργό μέλος στο δεκαπενταμελές του σχολείου. Κατά ένα περίεργο πράγμα, όπως και την μετέπειτα διαδρομή μου δεν θυμάμαι να είχα ποτε κενό, πάντα ο χρόνος δεν μου έφτανε. Πάντα είχα πράγματα στην ζωή μου να κάνω.”

Από την Γυμναστική Ακαδημία στον χώρο της μόδας
με καριέρα που πολλοί θα ζήλευαν

 Κάντε μας μία μικρή αναδρομή στη σταδιοδρομία σας, τι θέλατε να σπουδάσετε και πώς φτάσατε μέχρι εδώ;

“Λίγο πριν τελειώσω το λύκειο, πριν να μπω στο πανεπιστήμιο ως γυμνάστρια, γνώρισα τον σύζυγό μου, τον ερωτεύτηκα και ερωτεύτηκα και την δουλειά του, όπου η οικογένειά του είχε τον Οίκο νυφικών! Μαγεύτηκα από αυτήν την δουλειά. Η μητέρα του Αργύρη, μου έμαθε την δουλειά και πέρασα ατέλειωτες ώρες για να μάθω όσα περισσότερα πράγματα για να είμαι πάντα ενημερωμένη σωστά. Έτσι άλλαξα πορεία και ασχολήθηκα με τον οίκο Νυφικών, σπούδασα στην Pansik σχέδιο μόδας. Αργότερα μπήκα στο ανοικτό πανεπιστήμιο της Κύπρου στην διοίκηση επιχειρήσεων. Έκανα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, στο Μιλάνο, στην Ρώμη, στην Βαρκελώνη στην Μαδρίτη, στο Χονγκ Κογκ για να ενημερωθώ, να γεμίσουν τα μάτια μου εικόνες, εμπειρίες, σκέψεις και νέες ιδέες όπου τις έπλαθα και τις μετέφερα στην δουλειά μου και παράλληλα στην ζωή μου. Δημιούργησα την οικογένεια μου. Μεγάλωνα μαζί με 3 υπέροχα ξανθά γαλανομάτικα πλάσματα! Δεν νομίζω ότι έχω κατακτήσει την κορυφή. Περπατώ σιγά και σταθερά τα σκαλοπάτια μου.”

Η περίοδος της καραντίνας, αλλά και η πανδημία του κορωνοϊού γενικότερα, έφερε σαρωτικές αλλαγές στο χώρο της μόδας και στην επιχείρηση σας ;

“Αδιαμφισβήτητα ήταν μια περίοδος πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη. Υπήρχε όμως μέσα σε αυτήν η ανάγκη για μια έστω μικρή κινητικότητα, με σκοπό την βοήθεια στην καταπολέμηση της πανδημίας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να καθόμαστε εγώ, ο σύζυγος μου και η κόρη μου μέσα στο σπίτι. Αφού καθίσαμε δύο ημέρες είπαμε και οι τρεις μας : <<Δεν γίνεται άλλο αυτό. Κάτι πρέπει να κάνουμε>>. Και έτσι χρησιμοποιήσαμε την τεχνογνωσία μας για την παραγωγή υφασμάτινης μάσκας. Όσον αφορά τον τομέα της μόδας, θα έλεγα ότι ήταν μια σιωπηλή και αδρανής περίοδος, καθώς όλοι οι σχεδιαστές αντλούμε έμπνευση από τον κόσμο. Από μυρωδιές από χρώματα. Κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας και με το αίσθημα του θανάτου και του τρόμου να κυριαρχεί, απλά μείναμε σιωπηλοί.”

Είμαι ευλογημένη, γιατί η οικογένεια μου και οι φίλοι μου, είναι
πάντα δίπλα μου 

Στην πορεία σας ως γυναίκα, μέχρι και σήμερα, καλείστε να καλύψετε με υπευθυνότητα, ωριμότητα, αλλά και με σκληρή δουλειά, πολλούς ρόλους. Σύζυγος, μητέρα, εξαιρετική επαγγελματίας, φίλη. Πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί και τι θα συμβουλεύατε τις νέες γυναίκες που σας διαβάζουν και παρακολουθούν την πορεία σας μέχρι σήμερα;

“Είναι μια συνεχής μάχη. Πρέπει να είσαι αφοσιωμένη, συγκεντρωμένη  να θυσιάσεις πολλά από τον προσωπικό σου χρόνο. Είναι περίπλοκο και οι ισορροπίες είναι λεπτές. Εγώ, είχα την τύχη να μεγαλώνω μαζί με τα παιδιά μου και ταυτόχρονα να έχω μια πολύ δημιουργική καθημερινότητα που την ζούσα μαζί τους. Με τον σύζυγό μου είμαστε μαζί 33 χρόνια. Οι ισορροπίες δύσκολες αλλά όχι ακατόρθωτες, εάν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου. Δεν επηρεάζομαι εύκολα, προσπαθώ καθημερινά να κάνω σωστά την δουλειά μου θυσιάζοντας πολλά από την προσωπική μου ζωή και τις στιγμές χαλάρωσης. Είμαι ευλογημένη, γιατί η οικογένεια μου είναι πάντα δίπλα μου, σε κάθε μου βήμα και οι φίλοι μου που με έχουν επιλέξει και τους έχω επιλέξει και με αγαπούν όπως είμαι! Δεν υπάρχει το  «μυστικό επιτυχίας». Υπάρχουν κάποιες αξίες, οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες σε εμένα. Πίστη, αγάπη, μεράκι, επιμονή, υπομονή, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ήθος. Οι εποχές έχουν δυσκολέψει σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ζωής.  Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές. Η σημερινή γυναίκα πρέπει να αγαπήσει τον εαυτό της να ισορροπήσει μέσα της και να μεταλαμπαδεύσει το φως που έχει μέσα της και τότε θα οδηγηθεί στα δικά της μονοπάτια.”

Υπάρχουν κάποιες αξίες, οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες σε εμένα.
Πίστη, αγάπη, μεράκι, επιμονή, υπομονή, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ήθος.

Πώς είναι η οικογενειακή σας ζωή και πόσο εύκολο είναι κανείς να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη και πετυχημένη οικογένεια; Μιλήστε μας για τον σύζυγό σας και τα παιδιά σας.

“Ο σύζυγός μου είναι ένας σπουδαίος επιχειρηματίας, ασχολείται με τις επιχειρήσεις μας, αλλά και με το αγαπημένο του χόμπι. Την μελισσοκομία! Είναι ερωτευμένος με τις μελισσούλες του και βγάζει ένα θαυμαστό μέλι όπου όσοι το έχουμε γευτεί καταλαβαίνουμε αυτή την αγάπη του. Τα παιδιά μου τελείωσαν τις σπουδές τους σε ελληνικά πανεπιστήμια και μεταπτυχιακά στο εξωτερικό! Η Ιωάννα αποφάσισε να ακολουθήσει την δουλειά μας, όπου διανύει την πιο δημιουργική φάση της ζωής της θέλοντας να αφήσει το δικό της αποτύπωμα. Οι γιοί μου (τα διδυμάκια μου)ασχολούνται με τον οικονομικό τομέα. Στο αντικείμενο το οποίο σπούδασαν.”

Τα παιδιά σας θα ακολουθήσουν τη δική σας καριέρα; Ποιος θα αναλάβει τη σκυτάλη από εσάς;

“Από την παιδική ηλικία των παιδιών μου, προσπάθησα να τους δίνω την ελευθερία των επιλογών τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι υπεύθυνοι και αυτόφωτοι άνθρωποι. Σπούδασαν αυτό που επιλέξανε. Η κόρη μου από τις σπουδές της στο τομέα του Μάρκετινγκ & Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και την διαμονή της στην Γαλλία, αποφάσισε να συνεχίσει και να εξελίξει την εταιρεία με πολλά όνειρα και φρέσκες ιδέες. Οι γιοί μου ασχολούνται ανεξάρτητα από την εταιρεία στον τομέα των οικονομικών και των επενδύσεων σε μεγάλες πολυεθνικές. Παρόλα αυτά είναι πάντα ευπρόσδεκτοι εάν θελήσουν να ασχοληθούν με την δικιά μας εταιρεία.”

Μπορείτε να μας περιγράψετε πώς κυλάει το 24ωρο μιας πετυχημένης γυναίκας με τη δική σας προσωπικότητα και με πολυάριθμες υποχρεώσεις;

“Ας ξεκινήσω ότι κοιμάμαι πολύ λίγο, λέγοντας συχνά ότι στην άλλη ζωή θα έχω χρόνο να κοιμηθώ, τώρα σε αυτήν την ζωή θέλω να κάνω πράγματα. Είμαι από πάρα πολύ νωρίς το πρωί στο ατελιέ μου. Μου αρέσει η ηρεμία το ξημέρωμα, όταν όλοι κοιμούνται, να σκεφτώ, να αποφασίσω, να οργανώσω την ημέρα μου. Δεν μου φτάνει ποτέ ο χρόνος! Είμαι κοινωνικό άτομο και στο τέλος της ημέρας θα βρεθώ πάντα σε κάποια εκδήλωση, συγκέντρωση φίλων, σε ένα θέατρο, σε ένα εστιατόριο για φαγητό.”

Από πού αντλείτε έμπνευση για τις κολεξιόν σας και ποια θεωρείτε την κορυφαία στιγμή της καριέρας σας;

“Από την ζωή, από την καθημερινότητα, από τα ταξίδια μου, από τις καταστάσεις που βιώνουμε την εκάστοτε εποχή.”

Ποιο είναι το moto της ζωής σας που σας “ακολουθεί” και στη δουλειά σας;

“Κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερη από τον χθεσινό εαυτό μου.”

Τι σημαίνει για εσάς το κάθε ρούχο ξεχωριστά; Τι ζητάει η Ελληνίδα πελάτισσα σήμερα; 

“Τα ρούχα τα φοράμε για να πάμε στην δουλειά μας, να βγούμε με φίλους, να φάμε σε ένα εστιατόριο να πάμε σε κάποιο event , να παρευρεθούμε σε έναν γάμο. Τα ρούχα, τα χρώματα, μιλάνε και αποτυπώνουν την διάθεση των ανθρώπων και καταφέρνουν να φτιάχνουν την διάθεσή τους. Οι Ελληνίδες είναι καλοντυμένες, ενημερώνονται απλόχερα από το διαδίκτυο και έχουν άποψη για τις τάσεις της μόδας και ανάλογα τι θέλει να διαθέσει η κάθε γυναίκα για την γκαρνταρόμπα της απευθύνεται και σε ανάλογες αγορές!

 

Αφιέρωσα το σόου στην μητέρα μου, που εκείνες τις ώρες έφευγε
«χτυπημένη» από καρκίνο και μου έπιασε το χέρι
και μου λέει  έλεγε «να το κάνεις παιδί μου, να τελειώσεις το σόου σου»

Στην τελευταία σας επίδειξη στο Ζάππειο Μέγαρο, στην οποία σας τίμησαν δεκάδες άνθρωποι, δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός ότι αφιερώσατε την υπέροχη αυτή βραδιά στη μητέρα σας η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ήταν η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο, Ελληνίδα σχεδιάστρια  και μπορώ να σας πω ότι οι θεατές κατασυγκινήθηκαν. Ποια ήταν τα δικά σας συναισθήματα και πώς πήρατε αυτή την απόφαση;

“Βίωνα μια απίστευτη επίπονη κατάσταση τους τελευταίους μήνες. Η μητέρα μου ήταν στο νοσοκομείο. Παλεύαμε τον καρκίνο. Η υγεία της τέσσερις ημέρες πριν το σόου είχε πάρει άσχημη εξέλιξη. Οι γιατροί μου είπαν: «ακύρωσε το σόου δεν θα τα καταφέρει η μητέρα σου».  Ήμουν μέρα νύχτα μαζί της , έτσι μπήκα στην διαδικασία να παίρνω τηλέφωνα μέσα από το νοσοκομείο τους συνεργάτες μου, την ομάδα μου, για να ακυρώσουμε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την στιγμή που άνοιξε τα μάτια της, μου έπιασε το χέρι και μου λέει …”Όλγα μου, γιατί δεν φεύγεις να πας στην δουλειά σου, εγώ είμαι καλά, είμαι μια χαρά. Πήγαινε να τελειώσεις τα πράγματα σου να κάνεις ένα ωραίο σόου!”. Ο αδελφός μου, που ήταν μαζί μου, μου λέει: “Το σόου θα το κάνεις, γιατί η μαμά αυτό θέλει να μην τα παρατήσεις”. Έτσι λοιπόν, η ψυχή μου, μου έλεγε πως αυτή τη δύναμη να σταθώ εκείνο το βράδυ με αξιοπρέπεια το όφειλα στην μαμά μου, όπου της αφιέρωσα την βραδιά γιατί ήξερα ότι ήταν δίπλα μου.Και δυστυχώς έφυγε λίγες ημέρες μετά.”

Πώς διαχειρίζεστε την απώλεια της μητέρας σας; Πόσο άλλαξε η ζωή σας μετά από αυτό; Τι σήμαινε για εσάς η μητέρα σας;

“Η μητέρα μου, ήταν μια σπουδαία γυναίκα. Μου δίδαξε όλα όσα είμαι σήμερα, πάντα θαύμαζα τον τρόπο που διαχειριζότανε τις καταστάσεις μέσα στην οικογένεια της! Ήταν το στήριγμά μου. Κάθε πρωί, θα της μίλαγα στο τηλέφωνο και κάθε βράδυ, θα μου έλεγε κάτσε να ξεκουραστείς λίγο, πρόσεχε τον εαυτό σου. Η μαμά μου, μου λείπει απίστευτα! Κάθε πρωί, θα πάω στο δωμάτιό της, όπου ανάβω το καντηλάκι της. Μόλις μπω στο αυτοκίνητο, θα κάνω την κίνηση να την πάρω τηλέφωνο, όπως έκανα όλα τα χρόνια και κάθε βράδυ που γυρνάω σπίτι μου θα περάσω από το δωμάτιο της, να της πω καληνύχτα. Η μαμά μου, έφυγε πολύ νέα έχοντας δίπλα της τα παιδιά της, τον μπαμπά μου και τα εγγόνια της. Και αυτό δεν διαχειρίζεται, γιατί μας αγαπούσε πιο πάνω και από την ζωή της. Επέλεξα ένα ήρεμο, μοναχικό πένθος γιατί η μαμά μου αυτό θα ήθελε και είναι η πρώτη φορά που μιλάω για αυτό. Κρατάω την ευχή της, ως πολύτιμο θησαυρό στην καρδιά μου. Η μαμά μου ήταν μια σπουδαία και θαυμαστή γυναίκα!”

Ακολούθησε την Όλγα Καραβερβέρη στο Facebook ΕΔΩ
Ακολούθησε την Όλγα Καραβερβέρη στο Instagram ΕΔΩ

Σχετικές αναρτήσεις

Κωνσταντίνα : “Με τον πρώτο μου σύζυγο έχτισα την καριέρα. Με τον δεύτερο μας συνδέει ένα παιδί”

News Room M

H Βίκυ Παπαλουκά μιλάει για πρώτη φορά για τον πολιτικό που της έκλεψε την καρδιά

News Room M

Μιχαηλίδου: «Έτσι θωρακίζουμε τα γηροκομεία» – Επιδόματα την ίδια ημέρα και απλοποίηση για αναδοχές και υιοθεσίες

News Room A