magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Παρουσίαση Βιβλίου στον Ιανό της Αθήνας. «Πύρρος, με το μικρό μου όνομα». Η πρώτη σε βάθος βιογραφία του Πύρρου Δήμα

Την Τρίτη 25 Απριλίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ευσταθίου, με τίτλο «Πύρρος, με το μικρό μου όνομα», ένα βιβλίο που αποτελεί την πρώτη σε βάθος βιογραφία του Πύρρου Δήμα, του πιο επιτυχημένου αρσιβαρίστα της παγκόσμιας Ολυμπιακής ιστορίας.

 

Ένα βιβλίο που επιχειρεί να εστιάσει στον άνθρωπο πίσω από τον θρύλο.


Στις σελίδες του, ο συγγραφέας και ο αφηγητής συνδημιουργούν ένα οδοιπορικό όπου το νήμα της βιογραφίας μπλέκεται με τον ρου της ιστορίας.

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς του βιβλίου Νίκος Ευσταθίου και Πύρρος Δήμας.
Συντονίζει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://bit.ly/3Go61l4
Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3zFREVC

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«∆εν υπερβάλλω λέγοντάς σου πως έχω ζήσει τέσσερις ολόκληρες ζωές».
Τον Αύγουστο του ’92, ένα μέχρι πρότινος άγνωστο παιδί από τη Χειμάρρα κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης και παράλληλα τις καρδιές ολόκληρης της Ελλάδας, που τον υποδέχεται σαν ήρωα. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο Πύρρος ∆ήμας συναντά στον κήπο του τον δημοσιογράφο Νίκο Ευσταθίου, για να μοιραστεί μαζί του τις αφηγήσεις μιας ζωής τόσο συναρπαστικής, που θυμίζει μυθιστόρημα.

Τοποθετώντας την προσωπική αφήγηση στο επίκεντρο του βιβλίου, η πρώτη σε βάθος βιογραφία του πιο επιτυχημένου αρσιβαρίστα της παγκόσμιας ολυμπιακής ιστορίας επιχειρεί να εστιάσει στον άνθρωπο πίσω από τον θρύλο. Με την αφοπλιστική ευθύτητα που τον χαρακτηρίζει, ο ∆ήμας φανερώνει το σώμα πίσω από τον πρωταθλητή, τα συναισθήματα πίσω από τα μετάλλια και τη λάμψη τους, αλλά και τον σύζυγο, τον πατέρα, τον μετανάστη παραμένοντας πάντοτε ο Πύρρος που γελάει και κλαίει με την ίδια ευκολία .

Στο πλάι των αφηγήσεων του τετραπλού ολυμπιονίκη ξεπηδούν οι παρατηρήσεις και σταχυολογήσεις του συγγραφέα, και οι δυο τους συνδημιουργούν ένα οδοιπορικό όπου το νήμα της βιογραφίας μπλέκεται με τον ρου της ιστορίας. Στο πορτρέτο του πρωταθλητή αντανακλάται η εικόνα μιας Ελλάδας που σκοντάφτει στο κατώφλι του 21ου αιώνα, μεταβολίζοντας τις επιτυχίες και τις καταστροφές της, αναζητώντας τους ήρωές της και ανασκευάζοντας συνεχώς τα όνειρά της.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Νίκος Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Yale και ∆ιεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia. Εργάστηκε ως Google News Lab Fellow στη Νέα Υόρκη και ως σύμβουλος επικοινωνίας του ΠΟΥ στην Αθήνα, ενώ από το 2017 έως το 2021 αρθρογραφούσε ως συντάκτης στην Καθημερινή. Σήμερα είναι βοηθός αρχισυντάκτη στη LiFO.

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτά είναι τα ελληνικά μουσεία που κέρδισαν την αγάπη του πλανήτη – Δείτε τη λίστα

News Room A

Μάκης Δημάκης-Νίκος Ζωϊδάκης: Εικόνες και video από το sold out live tour τους στην Αμερική – “Βροχή” τα δολάρια

News Room A

Η Λόλα Γιαννοπούλου παρουσιάζει το τραγούδι “The removal”

News Room A