magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Πόσο ασφαλής μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος που έχει κάνει και τις 2 δόσεις;

Πόσο ασφαλής μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος που έχει κάνει και τις 2 δόσεις;

Όσοι εμβολιάζονται για τον κορωνοϊό θα μπορούν πλέον να απολαύσουν την παρέα λίγων φίλων τους, συνεχίζοντας, όμως, να φορούν μάσκα και να διατηρούν την κοινωνική απόσταση σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), μόνο οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως (και με τις δύο δόσεις των εμβολίων) μπορούν να συναντιούνται σε εσωτερικούς χώρους χωρίς να φορούν μάσκα και μόνο με ανθρώπους που επίσης έχουν εμβολιαστεί.

Επίσης, οι υγειονομικές αρχές σημειώνουν ότι οι πλήρως εμβολιασθέντες θα μπορούν να συναντηθούν με ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και προέρχονται από ένα μόνο άλλο νοικοκυριό κάθε φορά, αν οι άνθρωποι αυτοί θεωρείται ότι διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Όσο για τις οδηγίες προς τους εμβολιασμένους σχετικά με άλλες δραστηριότητες, οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί. Το CDC συγκεκριμένα ακόμα αποθαρρύνει τα περιττά ταξίδια και δεν έχει κάνει προς το παρόν κάποια σύσταση για τα εστιατόρια ή άλλα μέρη.

Σχετικές αναρτήσεις

Τι έδειξε έρευνα για όσους παίρνουν στατίνες για την χοληστερίνη: Συνδέονται και με άλλη σοβαρή νόσο!

News Room A

Σιδεράκια: Πως να βοηθήσετε το παιδί να προσαρμοστεί στο σχολείο

News Room

Φωτογήρανση: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για πανάδες και απώλεια ελαστικότητας

News Room A