magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Ψάχνεις καναπέ; Κάνε το σαν επαγγελματίας και δες τι να προσέξεις για να μην το μετανιώσεις

Η αγορά καναπέ είναι μια δύσκολη υπόθεση. Πρέπει να ταιριάζει με τα χρώματα που έχεις ή θες να βάλεις, να είναι άνετος, να πιάνει τόσο χώρο όσο χρειάζεται και πάντα αναλογικά με την υπόλοιπη διαρρύθμιση μέσα στο σπίτι.

Άλλωστε, δεν είναι μια αγορά που κάνεις τώρα και σε δύο μήνες θα πάρεις άλλον. Είναι λοιπόν, κάτι που σίγουρα δεν θες να μετανιώσεις.

Ο καναπές είναι ένα έπιπλο με δυναμική, θα τον έχουμε τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια, οπότε καλό είναι να επιλέξουμε μια safe τάση που θα ταιριάζει με το πάτωμα, τις κουρτίνες, τα χαλιά και τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου. Άρα θέλουμε έναν καναπέ «value for money».

Άλλωστε, η τιμή είναι μία αδιαμφισβήτητα σημαντική παράμετρος κατά την αναζήτηση νέου καναπέ. Τα έπιπλα, ειδικά τα χειροποίητα με πολυτελή υλικά και αυξημένη τεχνοτροπία είναι λογικό να έχουν αυξημένη τιμή σε σχέση με τα χαμηλής ποιότητας έπιπλα. Η τιμή βέβαια είναι κάτι υποκειμενικό μιας και ο καθένας αντιλαμβάνεται κάτι ως «ακριβό» διαφορετικά από κάποιον άλλον. Εδώ θα πρέπει κάποιος να αναλογιστεί τι αξία θα του δώσει το νέο έπιπλο και πόσο «αξίζει» η επένδυση.

Αρχικά, πρέπει να προσέξουμε τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένος ο καναπές που θέλουμε. Καλό θα είναι να ζητάμε πάντα και να γνωρίζουμε τις προδιαγραφές, τα χρόνια εγγύησης, την εταιρεία κατασκευής και αν είναι εφικτό, να βλέπουμε και να γνωρίζουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Επίσης, πρέπει να σκεφτούμε πόσο χρηστικός είναι ο καναπές που εξετάζουμε να πάρουμε. Θέλουμε να είναι διθέσιος; Να είναι με κρεβάτι ώστε να ανοίγει; Να είναι φαρδύς; Είναι για οικογένεια; Έρχονται συχνά καλεσμένοι στο σπίτι; Μήπως οι πολυθρόνες βολεύουν καλύτερα από θέμα χώρου αν είναι μικρό το σπίτι;

Στη συνέχεια, οφείλουμε να είμαστε με το μέτρο. Κυριολεκτικά. Μετράμε καλά το σημείο όπου θα τοποθετήσουμε τον καναπέ, για να βρούμε τις ιδανικές διαστάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε ένα μέγεθος που δεν θα δείχνει υπερβολικά μεγάλο για τον χώρο αλλά ούτε και μικρό.

Σημασία έχει επίσης, το χρώμα. Για παράδειγμα, εφόσον το στιλ του καθιστικού σου είναι γήινο, ζεστό, με ξύλινες λεπτομέρειες και απαλούς χρωματισμούς, επιλέγουμε ιδανικά έναν καναπέ σε φυσικές αποχρώσεις χωρίς μεταλλικά στοιχεία και extreme στιλ.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Τόνια Σωτηροπούλου αυτοφωτογραφίζεται στο διαμέρισμά της κι εμείς λέμε ουάου για τη διακόσμηση

News Room

Ένα σπίτι.. γιορτή για τις αισθήσεις στην Καρδαμύλη. Χρώματα και αρώματα με θέα τη θάλασσα

News Room

6 Συμβουλές για να Κάνεις τα Ξύλινα Έπιπλα του Σπιτιού σου να Γυαλίζουν!

News Room M