magdasnews.gr
Ταξίδια

Τα 4 νησιά στην Ελλάδα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2024 – Δεν είναι η Σαντορίνη και η Πάρος

νησιά στην Ελλάδα

Νησιά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στο Νότιο Αιγαίο θα πρωταγωνιστήσουν φέτος, όπως δείχνουν τα δεδομένα για την τρέχουσα τουριστική χρονιά.

Αισιόδοξα είναι για τον ελληνικό τουρισμό τα μηνύματα για την τρέχουσα τουριστική χρονιά, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, την ITB 2024 στο Βερολίνο, που εφέτος προσέλκυσε πάνω από 100.000 επισκέπτες και 5.500 εκθέτες από 170 χώρες.

Με την Ελλάδα να συμμετέχει δυναμικά σε αυτό το ετήσιο ραντεβού της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, ο ΕΟΤ πρωταγωνίστησε στις επαφές με τους διεθνείς παίκτες του τουρισμού ενώ ο επιχειρηματικός τουριστικός κόσμος της Ελλάδας πραγματοποίησε πληθώρα επιχειρηματικών επαφών.

Τα νησιά στην Ελλάδα που ξεχωρίζουν

Αναφορικά με τους ελληνικούς προορισμούς που θα πρωταγωνιστήσουν το 2024 η Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και προβλέψεων και Έπαρχος Κω- Νισύρου σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η χώρα μας εξακολουθεί να σημειώνει μεγάλη ζήτηση στον χώρο του τουρισμού, με το Νότιο Αιγαίο να πρωταγωνιστεί.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι σε επίπεδο αφίξεων θα έχουμε μια θετική χρονιά και γιατί όχι ένα νέο ρεκόρ. Μεταξύ των ελληνικών προορισμών ξεχωρίζουν η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα, όπως λέει.

Ειδικά στο νησί της Κω, οι παραδοσιακές αγορές Αγγλίας και Γερμανίας κινούνται με διψήφια αύξηση στις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις, ενώ η αγορά της Ολλανδίας εμφανίζει μια μικρή στασιμότητα ως προς τον ρυθμό κρατήσεων (με αυξημένο επίπεδο προκρατήσεων όμως).

Μάλιστα οι πρώτες πτήσεις για το νησί του Ιπποκράτη θα προσγειωθούν στις 24 Μαρτίου από Κολωνία και Ντίσελντορφ με τη Eurowings, και ακολουθούν στις 31/3 πτήσεις από Gatwick, για να ξεκινήσει σιγά σιγά η τουριστική περίοδος.

Σχετικές αναρτήσεις

Δείτε τους top 10 προορισμούς που συνιστά στην Ελλάδα, η Guardian

News Room A

Μόνο με αυτόν τον απλό τρόπο δεν θα σας ανοίξουν τη βαλίτσα στα αεροδρόμια

Newsroom

Σκόπελος: Το ελληνικό νησί ανάμεσα στα 9 αυθεντικά της Μεσογείου – Τι είναι αυτό που την ξεχωρίζει

Newsroom