magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Ψυχική υγεία: Τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό λαμβάνουν πιο εστιασμένη κοινοτική φροντίδα

Το Σχέδιο Δράσης για την Οικοδόμηση της Σωστής Υποστήριξης που δημοσιεύτηκε συγκεντρώνει σε ένα μέρος δεσμεύσεις από όλη την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τις δημόσιες υπηρεσίες για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει διαθέσιμη κατάλληλη κοινοτική υποστήριξη για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και άτομα με αυτισμό. Αυτό υποστηρίζει τα κυβερνητικά σχέδια για τη μείωση της εξάρτησης από την ψυχική υγεία και νοσηλευτική περίθαλψη.

Τα μέτρα που συγκεντρώνονται στο σχέδιο δράσης περιλαμβάνουν:

  • Μείωση των ατόμων με μαθησιακή δυσκολία και με αυτισμό που υποστηρίζονται από πρόσθετη στοχευμένη χρηματοδότηση άνω των 90 εκατομμυρίων λιρών το 2022/2023, συμπεριλαμβανομένων:
  • Μια επένδυση 40 εκατομμυρίων λιρών από το Μακροπρόθεσμο Σχέδιο του NHS για τη συνέχιση της βελτίωσης της ικανότητας και της ικανότητας υποστήριξης κρίσεων για αυτιστικά άτομα και άτομα με μαθησιακές δυσκολίες σε κάθε περιοχή της χώρας και 30 εκατομμύρια £ χρηματοδότηση για τη συνέχιση της τοποθέτησης βασικών εργαζομένων για παιδιά και νέους με τις πιο σύνθετες ανάγκες
  • Επιχορήγηση κοινοτικής απαλλαγής ύψους 21 εκατομμυρίων λιρών σε τοπικές αρχές που θα βοηθήσει άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και άτομα με αυτισμό να μειωθούν
  • Περιορισμός του εύρους βάσει του οποίου τα άτομα με μαθησιακή δυσκολία και τα αυτιστικά άτομα μπορούν να κρατούνται με τη μεταρρύθμιση του νόμου περί ψυχικής υγείας για τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα άτομα από τη νομοθεσία
  • Βασιζόμενη σε εξειδικευμένη εκπαίδευση για το προσωπικό υγείας και περίθαλψης για να διασφαλιστεί ότι έχει τις δεξιότητες για καλύτερη φροντίδα για τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και τα αυτιστικά άτομα

Το σχέδιο επικεντρώνεται στη διατήρηση της ασφάλειας των ανθρώπων και επίσης στην παροχή μακροπρόθεσμων αλλαγών για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και άτομα με αυτισμό. Στοχεύει στο να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, βιώνουν εξατομικευμένη φροντίδα και θεραπεία και μπορούν να ζήσουν μια συνηθισμένη, ανεξάρτητη ζωή στο σπίτι τους ως μέρος της κοινότητας. Το σχέδιο δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ποιότητα ζωής και περιλαμβάνει την πρόταση στο προσχέδιο νόμου για την ψυχική υγεία ότι ούτε η μαθησιακή δυσκολία ούτε ο αυτισμός μπορούν να θεωρηθούν διαταραχές ψυχικής υγείας που απαιτούν υποχρεωτική θεραπεία.

Όπου οι άνθρωποι θα επωφεληθούν από την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη, το σχέδιο επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα της περίθαλψης στα νοσοκομεία ψυχικής υγείας. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της τήρησης των συστάσεων ανασκόπησης φροντίδας, τη μείωση των περιοριστικών πρακτικών και τη στοχευμένη υποστήριξη για άτομα που βρίσκονται σε μακροχρόνιο διαχωρισμό για να μετακινηθούν στην κοινότητα ή σε λιγότερο περιοριστικό περιβάλλον, ανάλογα με την περίπτωση.

Αυτή η εργασία θα υποστηριχθεί με την αύξηση της διαθεσιμότητας και της επιλογής εξειδικευμένων και υποστηριζόμενων επιλογών στέγασης. Ο νόμος για την υγεία και την περίθαλψη του 2022 εισήγαγε μια νέα απαίτηση για τους εγγεγραμμένους παρόχους να διασφαλίζουν ότι το προσωπικό τους λαμβάνει ειδική εκπαίδευση σχετικά με τη μαθησιακή δυσκολία και τον αυτισμό, η οποία είναι κατάλληλη για τον ρόλο τους.

Προτείνονται επίσης νέα καθήκοντα για τους επιτρόπους για να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν οι κατάλληλες κοινοτικές υπηρεσίες στην περιοχή τους και ότι υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση του κινδύνου κρίσης σε τοπικό επίπεδο. Η έγκαιρη παρέμβαση είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν τη σωστή υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, η οποία περιλαμβάνει βελτιωμένες εμπειρίες εκπαίδευσης και έγκαιρης διάγνωσης. Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης Ψυχικής Υγείας ύψους 10,5 εκατομμυρίων λιρών και 2,5 εκατομμυρίων λιρών για το μακροπρόθεσμο σχέδιο του NHS, με επιπλέον 2,5 εκατομμύρια £ για να υποστηρίξει την υλοποίηση της δέσμευσης του Μακροπρόθεσμου Σχεδίου για τη βελτίωση των οδών διάγνωσης του αυτισμού για παιδιά και νέοι άνθρωποι.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Χοληστερόλη: Το παρεξηγημένο τρόφιμο που τελικά δεν την ανεβάζει!

News Room A

Πώς να κάνετε γυμναστική και ασκήσεις χωρίς να επιβαρύνετε τα γόνατά σας

News Room A

ΗΠΑ: Πώς χορηγήθηκε η ομοσπονδιακή εκπαιδευτική βοήθεια COVID-19 σε κάθε πολιτεία

News Room A