magdasnews.gr
Για την υγεία μας

“Stop” από τον ΠΟΥ στον εμβολιασμό των παιδιών: “Δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες”

"Stop" από τον ΠΟΥ στον εμβολιασμό των παιδιών: "Δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες"

Ο ΠΟΥ θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών για την Covid-19 εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί σε όλες τις χώρες οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

“Θα θέλαμε να επιμείνουμε και πάλι στο γεγονός ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου στις ομάδες αυτές, προτού ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ατόμων που έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από την ασθένεια”, δήλωσε η Δρ Κέιτ Ο’Μπράιεν, η διευθύντρια του τμήματος ανοσοποίησης και εμβολίων του ΠΟΥ.

“Όταν τα εμβόλια θα έχουν διανεμηθεί έτσι ώστε κάθε χώρα να λάβει αρκετά για τις ομάδες που αποτελούν προτεραιότητα, τότε θα δεχτούμε πολύ ευνοϊκά τη χρήση του εμβολίου” και στους νέους, υπογράμμισε η Ο’Μπράιεν.

Related posts

Κορονοϊός: Ανατρεπτική έρευνα για το αν μας προστατεύει η βιταμίνη D

News Room A

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Συμβουλεύει κατά του κοινού κρεβατιού με τα μωρά

News Room A

Δείκτης Μάζας Σώματος: Τι πρέπει να καταλάβεις για την υγεία σε σχέση με το σωματικό βάρος

News Room A