magdasnews.gr
Για την υγεία μας

ΣΜΝ: Τα κείμενα για ασφαλές σεξ δεν μειώνουν τα ποσοστά επαναμόλυνσης

Τα τακτικά μηνύματα κειμένου που στοχεύουν σε ασφαλέστερες σεξουαλικές συμπεριφορές σε νεαρούς ενήλικες δεν μειώνουν τη συχνότητα εμφάνισης χλαμυδίων ή γονόρροιας σε ένα χρόνο, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 28 Σεπτεμβρίου στο The BMJ. Η Caroline Free, από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, και οι συνεργάτες της ποσοτικοποίησαν τις επιπτώσεις μιας σειράς γραπτών μηνυμάτων (safetxt) που παραδόθηκαν στην κοινότητα στη συχνότητα επαναμόλυνσης από χλαμύδια και γονόρροια σε ένα έτος σε άτομα ηλικίας 16 έως 24 ετών.

Η ανάλυση περιελάμβανε 4.675 νεαρούς ενήλικες που ανατέθηκαν τυχαία είτε σε κείμενα safetxt είτε σε κείμενα ελέγχου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε ένα έτος, η σωρευτική συχνότητα επαναμόλυνσης από χλαμύδια ή γονόρροια ήταν 22,2 τοις εκατό στο σκέλος safetxt έναντι 20,3 τοις εκατό στο σκέλος ελέγχου (αναλογία πιθανοτήτων, 1,13, 95 τοις εκατό διάστημα εμπιστοσύνης, 0,98 έως 1,31). Ο αριθμός που χρειαζόταν για να βλάψει ήταν 64. Οι ομάδες ήταν παρόμοιες όσον αφορά τον κίνδυνο για περιστατικά οδικής κυκλοφορίας και τη βία από τους συντρόφους.

“Η παρέμβασή μας στα γραπτά μηνύματα βασίστηκε σε ψυχολογική θεωρία, ενσωματώνοντας τα καλύτερα στοιχεία για την αλλαγή συμπεριφοράς στην υγεία, αλλά δεν είχε τα αποτελέσματα που περιμέναμε”, γράφουν οι συγγραφείς. “Υπό το φως των αποτελεσμάτων μας, ο ΠΟΥ [Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας] θα πρέπει να αναθεωρήσει την υποστήριξή του για την ψηφιακή επικοινωνία αλλαγής συμπεριφοράς για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας, για να προσδιορίσει ποια θέματα και περιεχόμενο υποστηρίζει ο ΠΟΥ”.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Έρευνα: Οι έγκυες γυναίκες με παχυσαρκία και διαβήτη μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί με ΔΕΠΥ

News Room A

Πώς «σβήνουν» από το δέρμα τα σημάδια του καλοκαιριού

News Room A

Αν τρως αυτό τότε μειώνεται ο κίνδυνος να αποκτήσεις άνοια

News Room A