magdasnews.gr
News

Σύλληψη ιατρού για χορήγηση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και συνταγογράφηση φαρμάκων συγκεκριμένης εταιρίας, έναντι αμοιβής

Το προχθεσινό απόγευμα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προέβη σε σύλληψη σε περιοχή της δυτικής Ελλάδας, συλλαμβάνοντας έναν γιατρό, έναν αλλοδαπό, και δύο ιατρικούς επισκέπτες φαρμακευτικής εταιρίας.

Αυτοί κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για έκδοση και χορήγηση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς και συνταγογράφηση φαρμάκων εταιρειών έναντι αμοιβής.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν δωροληψία υπαλλήλου, έκδοση ψευδών βεβαιώσεων και νόθευση, παράβαση καθήκοντος, συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων και του κώδικα μετανάστευσης.

Η έρευνα ανέδειξε πως ο γιατρός εξέδιδε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς για να δικαιολογήσουν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ επίσης συνταγογράφησε φάρμακα από συγκεκριμένες εταιρείες έναντι αμοιβής. Επιπλέον, παρέλαβε προμήθειες από τις πωλήσεις των φαρμάκων αυτών, επιβαρύνοντας τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο.

Στη διάρκεια της έρευνας, κατασχέθηκαν χρήματα, διαβατήρια τρίτων προσώπων, ιατρικές βεβαιώσεις, βαλλίστρα και φακέλοι.

Επίσης, προέκυψε ότι σε ταξιδιωτικά γραφεία υπήρχε χρηματική πίστωση από φαρμακευτικές εταιρείες στο όνομα του γιατρού, την οποία είχε δαπανήσει σε ταξίδια.

Τέλος, έχει διαπιστωθεί η έκδοση τουλάχιστον 8 ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση.

Σχετικές αναρτήσεις

Εκρηκτικό μηχανισμό περιείχε ο ύποπτος φάκελος που στάλθηκε στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

News Room G

Στρατιωτική άσκηση με βολές πυροβολικού επέβλεψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

News Room G

Σοκαριστικό το σημείωμα αυτοχειρίας του Πατέρα της 14χρονης που βιάστηκε στο Ρέθυμνο

News Room G