magdasnews.gr
News

Πρόστιμο μαμούθ στην Apple απο την Ευρωπαϊκή Ένωση

APPLE

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προστίμου στην Apple, υπερβαίνοντας τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω παραβιάσεων των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ στην αγορά μουσικής ροής μέσω του App Store.

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τα θέματα του ανταγωνισμού, Μάργκρετ Βεστάγκερ, δήλωσε: “Για περισσότερο από μια δεκαετία, η Apple εκμεταλλεύτηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά της ροής μουσικής μέσω του App Store. Περιορίζοντας τους προγραμματιστές από το να ενημερώσουν τους χρήστες σχετικά με εναλλακτικές, πιο οικονομικές υπηρεσίες μουσικής εκτός του οικοσυστήματός της, παραβίασε τους κανόνες της ΕΕ για τον ανταγωνισμό. Γι’ αυτό, σήμερα επιβάλλουμε ένα πρόστιμο άνω του 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Apple.”

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρόστιμο άνω του 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι ανάλογο με τα παγκόσμια έσοδα της Apple και απαραίτητο για την εξασφάλιση της αποτροπής. Επίσης, προστέθηκε ένα επιπλέον ποσό 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για να διασφαλιστεί η επαρκής αποτρεπτικότητα του προστίμου.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2020, η Επιτροπή είχε ξεκινήσει επίσημες διαδικασίες εναντίον των κανόνων της Apple για τους προγραμματιστές εφαρμογών σχετικά με τον τρόπο διανομής των εφαρμογών μέσω του App Store.

Σύμφωνα με τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ, οι εταιρείες με δεσπόζουσα θέση έχουν ειδική ευθύνη να μην εκμεταλλεύονται αυτήν τη θέση περιορίζοντας τον ανταγωνισμό. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται καταβάλλονται στον γενικό προϋπολογισμό της ΕΕ, βοηθώντας στη χρηματοδότησή της και στη μείωση του βάρους για τους φορολογούμενους.

Σχετικές αναρτήσεις

Ένα μήνα και μια εβδομάδα μετά καμία μέριμνα για τα 500 σκυλιά που ζουν στην χωματερή της Ξάνθης.

News Room G

Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Κασσελάκη και χτύπησαν με κράνος αστυνομικό!

Newsroom

Σωκράτης Φάμελλος: «Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη – Οργανωμένος μηχανισμός εντός του κόμματος της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου»

News Room G