magdasnews.gr
News

Σύμφωνα με έρευνα κάθε έτος εκπαίδευσης μειώνει τη θνησιμότητα κατά 2%

Η εκπαίδευση αποτελεί παράγοντα που σώζει ζωές, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, τοποθεσία και κοινωνικό δημογραφικό υπόβαθρο, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “The Lancet Public Health”.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο κίνδυνος θανάτου μειώνεται κατά 2% για κάθε επιπλέον έτος εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ολοκλήρωσαν έξι χρόνια δημοτικού είχαν μέσο όρο 13% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου. Μετά την αποφοίτηση από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κίνδυνος θανάτου μειώνεται κατά σχεδόν 25%, ενώ 18 χρόνια εκπαίδευσης μειώνουν τον κίνδυνο κατά 34%. Τα οφέλη της εκπαίδευσης είναι μεγαλύτερα για τους νέους, αλλά ακόμη και οι άνθρωποι άνω των 50 ή 70 ετών εξακολουθούν να επωφελούνται από τις προστατευτικές επιδράσεις της εκπαίδευσης.

Οι ερευνητές συγκρίνουν τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης με άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως υγιεινή διατροφή, κάπνισμα και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, και διαπιστώνουν ότι τα αποτελέσματα για την υγεία είναι παρόμοια. Το όφελος των 18 ετών εκπαίδευσης μπορεί να συγκριθεί με αυτό της κατανάλωσης ιδανικής ποσότητας λαχανικών. Από τη μελέτη προκύπτει ότι το να μην πηγαίνεις καθόλου σχολείο έχει τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία σου με το να πίνεις πέντε ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά ημερησίως ή να καπνίζεις δέκα τσιγάρα καθημερινά για δέκα χρόνια.

Οι ερευνητές καλούν για περισσότερη έρευνα σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, ειδικά στην υποσαχάρια και βόρεια Αφρική, όπου τα δεδομένα είναι περιορισμένα.

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΟΚ στην Κρήτη:Βιασμοί σε βάρος 15χρονης – Κατηγορούνται 12 άντρες

News Room G

Οι έρευνες στο Μεσολόγγι για την δολοφονία του Μπάμπη συνεχίζονται – το κινητό του 31χρονου και το κυνηγετικό όπλο.

News Room G

Δείτε τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 26-01

News Room G