magdasnews.gr
News

Συναντήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη με ξένους ηγέτες στην Γερμανία

MITSOTAKIS

Κατά τη διάρκεια της 60ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη Λιθουανή ομόλογό του, Ingrida Šimonytė.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ευρωπαϊκά θέματα και στις εξελίξεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Έπειτα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani. Συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική ενίσχυσής τους, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ομόλογό του από το Κοσόβο, Albin Kurti. Επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Ελλάδας προς την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας.

Τέλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας, Friedrich Merz. Συζήτησαν τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου και τις κοινές προκλήσεις της ΕΕ.

Οι συνομιλητές του Πρωθυπουργού τον συγχάρηκαν για την πρωτοβουλία νομοθέτησης της ισότητας στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Απρίλιος, μήνας εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά

News Room G

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

News Room G

Σωκράτης Φάμελλος: «Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη – Οργανωμένος μηχανισμός εντός του κόμματος της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου»

News Room G