magdasnews.gr
News

Συνεδριάζει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο – στο κάδρο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η κυβέρνηση διεξάγει μια συνολικά χαμηλών τόνων προσέγγιση για το θέμα, δείχνοντας παράλληλα αποφασιστικότητα χωρίς περιθώρια για υποχωρήσεις από τη βασική φιλοσοφία του νόμου.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αναβλήθηκε λόγω νόσησης του πρωθυπουργού, αλλά αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα το πρωί σε τηλεδιάσκεψη από το σπίτι του και ενέκρινε τη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αργότερα το μεσημέρι.

Αναμένεται ο νόμος για την “ισότητα στον γάμο” να είναι το κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης. Οι υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο Μάκης Βορίδης που εκφράζει αντίθεση, αναμένεται να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους γύρω από το θέμα, επιδιώκοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει και τις προκλήσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης. Αναμένεται να δοθεί έμφαση στην προωθούμενη “ισότητα στον γάμο” χωρίς, ωστόσο, να παραμελείται η ευρύτερη ενίσχυση του δικαστικού συστήματος.

Σχετικές αναρτήσεις

Διαβάστε την απάντηση του Νίκου Ρωμανού στον Νίκο Φαραντούρη

News Room G

Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: Είχε εμμονή μαζί μου, είμαι σίγουρος ότι τα σκότωσε

Newsroom

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε 11 από 17 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

News Room G