magdasnews.gr
News

ΣΟΚ στις ΗΠΑ : Η Μισέλ Ομπάμα θα είναι υποψήφια στις εκλογές

Στο επίκαιρο σενάριο που διαδίδεται σε αμερικανικά ΜΜΕ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, η πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα, εμφανίζεται ως υποψήφια για να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με αναφορές, η Ομπάμα θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια των Δημοκρατικών, με τα δημοσιεύματα να επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο “Ντόναλντ Τραμπ εναντίον Μισέλ Ομπάμα” στις εκλογές.

Η φημολογία ενισχύεται από ένα σχόλιο στη New York Post, όπου ο μακροχρόνιος σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Τζ. Στόουν Τζούνιορ, εκφράζει την πιθανότητα αυτού του σεναρίου. “Συνεχίζω να προβλέπω, όπως κάνω εδώ και πάνω από δύο χρόνια, ότι η Μισέλ Ομπάμα θα είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία το 2024”, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγγραφέας Σίντι Άνταμς απορρίπτει τον εν ενεργεία πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως πιθανό επόμενο πρόεδρο, επικαλούμενη την απροθυμία του να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ και υποστηρίζει ότι η Ομπάμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τον Τραμπ. Αναφέρει επίσης την ανησυχία της Μισέλ Ομπάμα για τα αποτελέσματα των εκλογών του 2024, όπως εκφράστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη της.

Στο άρθρο της, υπαινίσσεται ότι οι Ομπάμα προετοιμάζουν διακριτικά το έδαφος για να αντικαταστήσουν τον Μπάιντεν και προβλέπει ότι “η Ομπάμα θα είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία το 2024”. Το άρθρο καταλήγει πως η προσέγγιση αυτή είναι μια στρατηγική κίνηση, υποστηρίζοντας ότι η Ομπάμα έχει ήδη αποστείλει έρευνα για να μετρήσει τη στήριξη των ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος σε μια πιθανή υποψηφιότητά της.


Εκφράζει τις επιφυλάξεις του ο Μπάρακ Ομπάμα

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της Washington Post, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ανησυχία για τη δομή της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν και φάνηκε ανήσυχος κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τον Μπάιντεν για τις εκλογές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ομπάμα έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη δομή της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Μπάιντεν, δηλώνοντας ότι η εκστρατεία πρέπει να εξουσιοδοτηθεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να τις ξεκαθαρίζει με τον Λευκό Οίκο.

Προηγουμένως, τον Δεκέμβριο, η Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι ο Ομπάμα φαίνεται να ανήσυχεί για την πιθανή επιστροφή του Τραμπ στην προεδρία, εκφράζοντας φόβους ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Σύμφωνα με πηγές, ο Ομπάμα ανησύχησε για το ενδεχόμενο μιας “κλειστής” αντιπαράθεσης στις εκλογές και φοβήθηκε ότι οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες.

Έτσι, η πιθανότητα μιας υποψηφιότητας της Μισέλ Ομπάμα δεν αποκλείεται σε ένα πεδίο πολιτικής που έχει ήδη χαρακτηριστεί από αναταραχές.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Χαμός στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου – Κοκκίνισε ο Μπούρας

News Room G

Επιχείρηση Illuminati: Εξαρθρώθηκε συμμορία που πλαστογραφούσε έγγραφα -Δύο ακόμη συλλήψεις

News Room G

«Οδηγός» δικαιωμάτων εργαζομένων για το Πάσχα: Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται

Newsroom