magdasnews.gr
News

Συνεδριάζουν οι αγρότες για το εάν θα συνεχιστούν τα μπλόκα

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΛΟΚΑ

Σήμερα, οι αγρότες βρίσκονται στη Νίκαια της Λάρισας για να συμμετάσχουν σε μια πανελλαδική σύσκεψη με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές επαναλαμβάνουν την προσφορά διαλόγου, υπογραμμίζοντας όμως ότι η μη κλειστή δράση με τα τρακτέρ στους δρόμους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Στη συνάντηση στη Νίκαια συμμετέχουν εκπρόσωποι αγροτών από μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Αν και πολλά μπλόκα διατυπώνουν αρχικές προτάσεις για εντατικοποίηση των δράσεών τους, πρέπει ακόμη να αποφασιστεί ο τρόπος εκτέλεσής τους, είτε με πορείες σε όλες τις πόλεις και στην Αθήνα, είτε με πιο ριζοσπαστικό τρόπο που περιλαμβάνει μπλόκα στις εθνικές οδούς.

Ενδεικτικά, αν ακολουθηθεί η σκληρή γραμμή των αποκλεισμών δρόμων, οι αγρότες αναμένεται να κλείσουν τις εθνικές οδούς, τον Ισθμό της Κορίνθου και τα μεγάλα τελωνεία. Ένδειξη του είναι η παρουσία παρατεταγμένων τρακτέρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και στο μεθοριακό σταθμό της Νίκης, στη Φλώρινα.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται η κίνηση των αγροτών προς την Αθήνα με τα τρακτέρ τους για να πραγματοποιήσουν πορεία μπροστά από τη Βουλή.

Τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων επικεντρώνονται στη διασφάλιση της επιβίωσης των αγροτών και της παραμονής τους στις καλλιέργειές τους.

Τέλος, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει τη δυνατότητα συνάντησης με εκπροσώπους των αγροτών στα μπλόκα, καθώς δηλώνει ότι δεν αποκλείεται τίποτα.

Σχετικές αναρτήσεις

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

News Room G

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί για δεύτερη φορά τον Πρωθυπουργό στη Βουλή σχετικά με το οξύ στεγαστικό πρόβλημα

News Room G

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις κατά του καρκίνου από 5-9/2

News Room G