magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Tα 8 λάθη ομορφιάς του φθινοπώρου!

Από τη Μαρία Καλοπούλου
Όλοι κάνουμε λάθη (εντάξει, τουλάχιστον οι περισσότερες από εμάς και τουλάχιστον κάπου…
κάπου!), οπότε εδώ θα διαπιστώσουμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην περιποίησή μας και κυρίως πώς να τα διορθώσουμε, ώστε να αγκαλιάσουμε τη νέα εποχή με στιλ.

1. Συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε τα καλοκαιρινά σας καλλυντικά. Αλλάξτε τις φόρμουλες περιποίησης!

Θέλουμε να διατηρήσουμε κάθε τελευταίο κομμάτι του καλοκαιριού, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εποχή αλλάζει, η θερμοκρασία πέφτει και το δέρμα σας χρειάζεται λίγη επιπλέον ενυδάτωση. Ήρθε η ώρα να προετοιμαστείτε ανάλογα. Αντικαταστήστε τα αγαπημένα σας ελαφριά, καλοκαιρινά προϊόντα περιποίησης, με συνθέσεις που χαρίζουν πιο πλούσια ενυδάτωση. Έτσι θα διατηρήσετε το δέρμα σας δροσερό και ενυδατωμένο παρά τον ξηρότερο αέρα.

2. Δεν λέτε να αποχωριστείτε το bronzer!

Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να «αποχωριστείτε» τη μαυρισμένη καλοκαιρινή σας επιδερμίδα, αλλά είναι καιρός να ταυτιστείτε με την… κανονική σας απόχρωση! Φυλάξτε την μπρονζέ πούδρα σας, και στραφείτε σε μία λαμπερή και φωτεινή απόχρωση που θα χαρίσει μία φυσική εμφάνιση λάμψης που ταιριάζει στην εποχή.

3. Αγαπάτε τα καυτά ντους

Μπορεί να βρίσκετε απολαυστικά τα μακρά, ζεστά ντους – ειδικά, αν έχετε π.χ. παγώσει από μία βροχερή ημέρα- αλλά το ζεστό νερό «υπονομεύει» την υγρασία των μαλλιών και του δέρματός σας, προκαλώντας αφυδάτωση και ξηρότητα. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και περιορίστε τον χρόνο του ντους το πολύ στα 10 λεπτά και τη θερμοκρασία στο χλιαρό.

4.  Ετοιμάζεστε να ξεχάσετε το αντηλιακό σας…

Εάν υπάρχει ένας βασικός κανόνας ομορφιάς τον οποίο δεν πρέπει να παραμελείτε, είναι η χρήση του αντηλιακού σας κάθε μέρα – ανεξάρτητα από την εποχή ή την πρόβλεψη του καιρού. Το αντηλιακό σας θα πρέπει να αποτελεί μόνιμο κομμάτι της καθημερινής σας ομορφιάς για να προστατεύει το δέρμα από την πρόωρη γήρανση λόγω της έκθεσης στις ακτίνες UVA και UVB και να κρατάει το δέρμα σας νεανικό και ακτινοβόλο.

5. Χρησιμοποιείτε μέικαπ σε μορφή σκόνης

Η εφαρμογή ενός μέικαπ σε σκόνη στο ξηρό δέρμα είναι η συνταγή για να μοιάζετε με… μάσκα. Αλλάξτε με ένα ενυδατικό σε υγρή μορφή μέικαπ. Το φθινόπωρο είναι η ώρα να επιλέξετε ένα υγρό ή σατινέ φινίρισμα αντί για ματ για να αποτρέψετε μια θαμπή και μουντή χροιά στην επιδερμίδα σας.

6. Ξεχνάτε τα χέρια σας!

Δείξτε στα χέρια σας την αγάπη που αξίζουν. Άλλωστε, είναι ένα από τα πρώτα σημεία που θα αποκαλύψουν την ηλικία σας, αν δεν τα προσέχετε συστηματικά! Ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία πέφτει, είναι επίσης ένα από τα πρώτα σημεία που υποφέρουν από ξηρότητα και σκασίματα, ειδικά γύρω από τα νύχια σας. Χρησιμοποιήστε μία απαλή, ενυδατική κρέμα πολλές φορές την ημέρα για να κρατήσετε τα χέρια σας μαλακά, απαλά και ενυδατωμένα.

7. Δεν αλλάζετε το χρώμα των μαλλιών σας

Μας αρέσει ένα λαμπερό highlight,  αλλά τώρα είναι η εποχή που όλη αυτή η φωτεινή απόχρωση αρχίζει να μην ταιριάζει… Ήρθε η ώρα να εξετάσετε σοβαρά τις πλουσιότερες, πιο ζεστές αποχρώσεις της εποχής (σκεφτείτε το χρυσό, το καστανό και το μαύρο) για να δώσετε στα μαλλιά σας ένα υγιές, γυαλιστερό φινίρισμα που θα ανανεώσει εντελώς το λουκ σας για τους ψυχρότερους μήνες που έρχονται. Ένας ή δύο τόνοι πιο σκούρα απόχρωση, μπορούν να προσθέσουν τον τέλειο βαθμό αλλαγής να κάνετε πολύ δραστική αλλαγή.

8. Στρέφεστε προς ένα πιο σκούρο μακιγιάζ

Απλώς διανύουμε τον Σεπτέμβριο, και δεν χρειάζεται να αλλάξετε προς πολύ σκούρες αποχρώσεις το μακιγιάζ σας. Όχι τόσο γρήγορα! Δεν σημαίνει ότι επειδή άλλαξε η εποχή, πρέπει να παραιτηθείτε από το λαμπερό ροζ ή κόκκινο χαμόγελο μέχρι την  επόμενη… άνοιξη. Αν θέλετε προσθέστε ένα λίγο πιο σκούρο κόκκινο, ζωντανό βιολετί, χωρίς να αποχωριστείτε τα ζωηρά ροζ και φυσικά το αιώνιο κόκκινο!
Πηγή

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μακρυά Μπλούζα των CELESTINO που Κοστίζει ΜΟΝΟ 6,95€ Και Σαρώνει στο Διαδίκτυο ! Πάμε Στοίχημα ότι θα την ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ;

News Room

Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχουν σήμερα επέτειο -Η ρομαντική φωτογραφία από την ημέρα του γάμου τους, 9 χρόνια πριν [εικόνα]

News Room

Πόσο καλό κάνει ο γάμος στους εσωστρεφείς άντρες;

News Room