magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Τι αποκαλύπτει για την υγεία σας, το πόσο γρήγορα σηκώνεστε από την καρέκλα

Τι αποκαλύπτει για την υγεία σας, το πόσο γρήγορα σηκώνεστε από την καρέκλα

Στις μικρές και καθημερινές μας συνήθειες βρίσκεται το “κλειδί” για καλή υγεία αλλά και μακροζωία. Η δύναμη με την οποία σφίγγουμε το χέρι ενός γνωστού για παράδειγμα, η ταχύτητα με την οποία περπατάμε, αλλά και το πόσο γρήγορα μπορούμε να σηκωθούμε από μια καρέκλα ή να σταθούμε όρθιοι στο ένα πόδι είναι δείκτες καλής φυσικής κατάστασης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με το ygeiamou.gr, Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν διεξοδικά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από 28 μελέτες παρατήρησης που διερεύνησαν τη σχέση μεταξύ των παραπάνω μετρήσεων φυσικής ικανότητας και της θνησιμότητας. Συμπέρασμά τους ήταν ότι οι συμμετέχοντες που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν καλά έστω και σε μία από τις παραπάνω σωματικές δοκιμασίες, είχαν μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με όσους δεν τα κατάφεραν.

Ο ρυθμός βαδίσματος αποδεικνύεται καθοριστικός δείκτης μακροζωίας. Χαρακτηριστικό εύρημα είναι ότι όσοι περπατούσαν με αργό ρυθμό είχαν έως και τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σε σύγκριση με όσους διατηρούσαν έναν γρηγορότερο ρυθμό περπατήματος.

Οι απλές αυτές κινήσεις αποκαλύπτουν τη σωματική ικανότητα ενός ατόμου να εκτελέσει καθημερινές εργασίες και σε προχωρημένη ηλικία. Ποτέ όμως δεν είναι αργά να ξεκινήσετε από τα απλά, όπως να σηκωθείτε από την καρέκλα και να κάνετε το βήμα προς μια υγιέστερη ζωή.

Σχετικές αναρτήσεις

Άνοια: Τι λέει νέα έρευνα από την Κίνα – Πώς σχετίζεται με τη χρήση καθαρτικών

News Room A

Ελλείψεις φαρμάκων: Πιθανή η υποχρεωτική συνταγογράφηση και στα αντιβηχικά – Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Πλεύρης

News Room A

Φερριτίνη, Αυτοάνοσα Νοσήματα και CΟVID-19

News Room A