magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Τι είναι το κίνημα “μαύρη μόδα” , που έχει κατακτήσει την Κεντρική Μακεδονία

Τι είναι το κίνημα "μαύρη μόδα" που έχει κατακτήσει την Κεντρική Μακεδονία

Όταν πρίν ένα χρόνο η σχεδιάστρια Zerina Akers άνοιξε το λογαριασμό @blackowneverything στο instagram κανείς δεν θα περίμενε τη σημερινή επιτυχία. Το κίνημα έχει σκοπό να αναδείξει νέους σχεδιαστές μόδας από την κοινότητα των μαύρων. 

Η σελίδα γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σήμερα έχει γίνει ένας ιδιαίτερα δημοφιλής διαδικτυακός προορισμός αγορών. Ο κοινωνικός αντίκτυπος της προσπάθειας προβολής των εμπορικών σημάτων που ανήκουν σε μαύρους, είναι πολύ μεγάλος.

Ο Σταύρος Μαντζανάκης, τεχνικός υπεύθυνος του γραφείου μιας στάσης (One Stop Liaison Office), το οποίο λειτουργεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, δηλώνει πως η ιδέα αυτή που κερδίζει διαρκώς έδαφος προβάλλεται από την ψηφιακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εντοπίζονται καινοτομίες και τεχνολογίες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν το περιφερειακό οικοσύστημα να γνωρίζει τις τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως και να γίνει πιο ανταγωνιστικό και αειφόρο.

Το όλο εγχείρημα είναι κάτι περισσότερο από μια πλατφόρμα ή ένα κατάστημα καθώς έχει γίνει πλέον κίνημα, μέσο για την ουσιαστική και διαρκή συμμετοχή της μαύρης κοινότητας στην επιχειρηματικότητα και την επιτυχία.

Η δημιουργός της σελίδας διαβεβαιώνει ότι δεν είναι κάτι εφήμερο, προσωρινό, που βασίζεται απλώς σε μια τάση και γνωστοποιεί ότι η αποστολή της είναι να γίνουν περισσότερο ορατοί οι μαύροι ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων και να μειωθεί η απόσταση που υπήρχε ανάμεσα στις ανεξάρτητες φίρμες και τις εμπορικές ευκαιρίες που μπορούσαν να έχουν.

 

Σχετικές αναρτήσεις

ΘΕΛΕΙΣ να δεις πότε και πως θα πεθάνεις; Κάνε το τεστ πιο κάτω…

News Room

Φωτογραφίες που δείχνουν πώς πραγματικά μοιάζει η μητρότητα (pics)

News Room

Τα Skincare Products Του 2020 Που Πρέπει Να Έχεις Στο Νεσεσέρ Σου Αυτές Τις Γιορτές

News Room