magdasnews.gr
Night life

Τι να κάνω την 25η Μαρτίου: 5+2 προτάσεις για μουσική το βράδυ

Τι να κάνω την 25η Μαρτίου: 5+2 προτάσεις για μουσική το βράδυ

Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική γιορτή γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και εθνική γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

Και ενώ το μεσημέρι των περισσοτέρων είναι κανονισμένο με οικογένεια και φίλους, πολλοί αναρωτιούνται τι να κάνουν το βράδυ. Και αν δεν θέλετε θέατρο, έχουμε μερικές προτάσεις για μουσική σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι μπαλάντες του Βασίλη στο θέατρο Βέμπο

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πιο αισθαντικός από ποτέ μας προσκαλεί σε ένα μελωδικό ταξίδι με όχημα τις θρυλικές του μπαλάντες κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Βέμπο.

Με την τρυφερή του φωνή και τις μουσικές του που έχουν συντροφεύσει όλα αυτά τα χρόνια τις ζωές μας και έχουν αφήσει πάνω τους ανεξίτηλο το σημάδι τους, θα αγγίξουν τις πιο ευαίσθητες χορδές μας, ταξιδευόντας μας στους έρωτες και σε όλες τις συγκινησιακές στιγμές της ζωής μας.

Μέσα από την τεράστια δισκογραφία του, ο Βασίλης θέλει να μας παρουσιάσει τα πιο αγαπημένα του τραγούδια. Τραγούδια που έχουν σημαδέψει, συγκινήσει και ενώσει τρεις γενιές θεατών.

Πληροφορίες ΕΔΩ

Ο Τάκης Ζαχαράτος «από κοντά» στο Vergina Theatro

Ο Τάκης Ζαχαράτος μας καλεί να ονειρευτούμε, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί του, μέσα από τα ευτράπελα της τηλεόρασης, της πολιτικής και της κοινωνικής μας ζωής.

Σε ένα ταξίδι με βάρκα την ελπίδα και συνεπιβάτες τον Στέφανο Κασελάκη που ανακρίνεται από τον Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς γυμνάζεται με τον Τάιλερ, πόσα καράβια έχει στη στεριά, πόσα στους ωκεανούς και πόσα στα ναυπηγεία.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει πάρτι για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Μαρέβα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και η Dr. Θρήνου μας παρουσιάζει το νέο λέιζερ που σε στέλνει μια ώρα αρχύτερα.

Πληροφορίες ΕΔΩ

Θανάσης Αλευράς «40 + ξαναΒΓΑΙΝΩ!» στο VOX

Ο συναρπαστικός Θανάσης Αλευράς για δεύτερη χρονιά επιστρέφει με την επιτυχημένη προσωπική μουσικοθεατρική του παράσταση!

Πληροφορίες ΕΔΩ

Magic Bus – tribute ΤΡΥΠΕΣ στο HolyWood Stage

Το μουσικό συγκρότημα Τρύπες αποτέλεσε έναν από τους κύριους εκφραστές της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Οι στίχοι και η μουσική τους με τη διαχρονικότητα τους προκαλούν έντονα συναισθήματα όπως τα νιώσαμε την εποχή εκείνη, κάνοντας κάθε συναυλία τους ένα ξέφρενο πάρτι. Σκοπός να ξαναζωντανέψουμε αυτές τις στιγμές αλλά και να τις ζήσουν όσοι δεν τις γνωρίσαν, μέσα από ένα ξεσηκωτικό πρόγραμμα με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους.

Πληροφορίες ΕΔΩ

Aephanemer & special guests PRIMAL ROOTS HolyWood Stage

Ενσωματώνοντας στοιχεία μελωδικού death metal, κλασικής συμφωνίας και σλαβικής παραδοσιακής μουσικής, οι Aephanemer από τη νότια Γαλλία έχουν αναπτύξει έναν ήχο που πιθανόν να επηρεάσει μια ολόκληρη νέα γενιά metal.

Αφού εμφανίστηκαν στη σκηνή το 2014, το τετραμελές συγκρότημα άρχισε γρήγορα να αναπτύσσει μια πιστή βάση οπαδών – θέτοντας τελικά τα θεμέλια του συμφωνικού μελωδικού death metal είδους.

Πληροφορίες ΕΔΩ

BOTCH live στο Gagarin205

Ελάχιστα υπήρξαν τα συγκροτήματα που, με τόσο βραχύβια παρουσία στην καριέρα τους, άφησαν τόσο μεγάλη παρακαταθήκη και κληρονομιά μέσα στα χρόνια όσο οι Botch.

Το κουαρτέτο από την Tacoma της Washington, τη χρονιά αυτή κλείνει τα 30 χρόνια ύπαρξης, καθώς σχηματίστηκαν το 1993 και θα επισκεφτούν τη χώρα μας σε μέρα εθνικής εορτής με όλο το αυθεντικό τους line-up, δηλαδή τον τραγουδιστή Dave Verellen, τον κιθαρίστα Dave Knudson, τον μπασίστα Brian Cook και τον ντράμερ Tim Latona.

Πληροφορίες ΕΔΩ

Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και την Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις, το θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, σε σκηνοθεσία Σ. Καραγιάννη.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της ιστορικής – πολιτικής και νομικής σημασίας της δίκης των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία κατά του Βασιλέως. Πρόκειται για την πρώτη «μεγάλη» δίκη της νεότερης Ελλάδας που διεξήχθη στο Βουλευτικόν του Ναυπλίου και διήρκεσε έξι εβδομάδες.

Η δίκη προσφέρεται για διαχρονικό προβληματισμό σχετικά με την φυσιογνωμία του νεωτερικού ελληνικού κράτους, τα κομματικά πάθη που διχάζουν, τον ρόλο των ξένων δυνάμεων, αλλά και τις παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στην απονομή της δικαιοσύνης.

Πληροφορίες ΕΔΩ

Σχετικές αναρτήσεις

«Λιώνει» στο γυμναστήριο η Μαρία Αθανασιάδου

Newsroom E

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο ΔΙΠΛΟΧΟΡΔΟ LIVE με τον Λάμπρο Καρελά από “Τα παιδιά από την Πάτρα”

News Room M

Τι θα δούμε φέτος το χειμώνα στο “El Convento del Arte” στο Μεταξουργείο

News Room M