magdasnews.gr
News

Το «έστρωσε» στην Πάρνηθα! Ευκαιρία για χιονοπόλεμο για τους Αθηναίους – Ο καιρός για αύριο Τρίτη 23 Ιανουαρίου

Το χιόνι «κάλυψε» εντυπωσιακά την Πάρνηθα, με πολλούς επισκέπτες να επιλέγουν να ανέβουν στο βουνό της Αττικής και να απολαύσουν τις μαγευτικές εικόνες.

Οικογένειες και πολίτες από την Αθήνα επιλέξαν να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο, περπατώντας, συμμετέχοντας σε χιονοπόλεμο και δημιουργώντας χιονάνθρωπους.

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου, επιβάλλοντας τη λήψη μέτρων στην περιοχή για την αποφυγή προβλημάτων στο οδικό δίκτυο.

Πρόγνωση του καιρού για αύριο Τρίτη 23 Ιανουαρίου

Ο καιρός την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά με μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές. Σημειώνονται τοπικές βροχές στη Βόρεια Κρήτη, ενώ αναμένεται παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπεται ισχυρός παγετός με περιορισμένη ορατότητα και ομίχλη τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Συγκεκριμένα, στην Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, περιμένεται βελτιωμένος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη Θράκη και το Αιγαίο. Τοπικές βροχές αναμένονται στη Βόρεια Κρήτη έως το μεσημέρι. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά προβλέπεται παγετός, με ισχυρό παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά, συνοδευόμενος από περιορισμένη ορατότητα και ομίχλη.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν ως εξής: στη Δυτική Μακεδονία από -14 έως 5 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 13, στη Θεσσαλία από -5 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 12-14, στα Επτάνησα από 2 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 11 βαθμούς, και στις Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη από 7 έως 13-15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενώ στην αρχή της ημέρας στα νότια πελάγη θα φτάσουν στα 7 μποφόρ. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι σημαντικά σε κάποιες περιοχές με 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, με άνεμους από βόρειες διευθύνσεις και εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στην αρχή της ημέρας στα ανατολικά μπορεί να φτάσουν στους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12-13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις, κυρίως ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Σχετικές αναρτήσεις

«Τσουνάμι» συλλήψεων μετά από καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Newsroom

«Έρχονται» 1.137 προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Υπεγράφη η απόφαση

News Room M

Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας:Νεκρό βρέφος εντοπίστηκε μέσα σε «ψυγείο» σε γραφεία ΜΚΟ στη Σόλωνος

News Room G