magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

«Το Μετά»: Το πρώτο βιβλίο του κορυφαίου ραδιοφωνικού παραγωγού Στέλιου Χατζημιχαήλ

Ο Στέλιος Χατζημιχαήλ γεννήθηκε στον Πειραιά. Έγινε γνωστός μέσα από το ραδιόφωνο και τις πολύχρονες συνεργασίες του με το ΚΑΝΑΛΙ-1, τον ΑΝΤ1, τον SKY, τον ΑΘΗΝΑ 98,4, τον COOL FM και τον ALPHA.

Παράλληλα, δίδασκε παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Αντικείμενο των εκπομπών του, οι μεγάλοι δημιουργοί του Ελληνικού τραγουδιού και το έργο τους. Ασχολήθηκε με την ιστορία του «παλιού» κινηματογράφου και η αγάπη του για το θέατρο τον έφερε κοντά σε σπουδαίους ηθοποιούς όταν παρουσίαζε τις θεατρικές τους παραστάσεις. Καταστάσεις και γεγονότα που του εκμυστηρεύτηκαν άνθρωποι του θεάτρου και του τραγουδιού, τα καλά, αλλά και τα άσχημα, τα μεταφέρει σε αυτό το βιβλίο. ΤΟ ΜΕΤΑ.

Έτσι λοιπόν ο Στέλιος Χατζημιχαήλ, δημιούργησε την Ελένη. Ένα κορίτσι που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια λαϊκή συνοικία του Πειραιά με ένα μόνο όνειρο. Να γίνει ηθοποιός και τραγουδίστρια. Χωρίς να έχει δίπλα της την οικογένεια της- οι οποίοι ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι το επάγγελμα που ακολούθησε- πορεύεται μόνη σε έναν κόσμο δύσκολο.

Ο συγγραφέας έβαλε την ηρωίδα του να κινείται ανάμεσα σε μύθους του θεάτρου, του τραγουδιού αλλά και του ποδοσφαίρου, αφού οι έρωτές της ζωής της ήταν ποδοσφαιριστές. Πόσες πρωταγωνίστριες και τραγουδίστριες δεν έζησαν παρόμοια ειδύλλια; Ειδύλλια που άλλα έγιναν γνωστά, και άλλα που ποτέ δεν είδαν τα φώτα της δημοσιότητας. Το βιβλίο «ΤΟ ΜΕΤΑ», είναι ένα μυθιστόρημα που κινείται ανάμεσα στην φαντασία του συγγραφέα και στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που άλλοτε είναι σκληρή και βάναυση, άλλοτε χαριτωμένη και πιπεράτη, αλλά και πολλές φορές, τρυφερή και γεμάτη στοργή, για μια νέα πρωταγωνίστρια.

Ο αναγνώστης σίγουρα μπορεί να ανακαλύψει, ποια πρόσωπα κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμα που τους δίνει ο συγγραφέας. Με αποτέλεσμα κάποιοι να απομυθοποιούνται και κάποιοι άλλοι να ανεβαίνουν ακόμα πιο ψηλά στο βάθρο της εκτίμησης του. Η κεντρική ερωτική ιστορία, μπορεί να παραπέμπει σε παραμύθι, αλλά και αυτό ακόμα το παραμύθι θα μπορούσε να συμβεί, αφού η ζωή είναι απρόβλεπτη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο όπου εκτός από τα γεγονότα που διαδραματίζονται, διαβάζουμε και τις σκέψεις της ηρωίδας του συγγραφέα. Την θέση της απέναντι στην ζωή, τον έρωτα, τον θεό, το καλό και το κακό, τις προκαταλήψεις, την πολιτική, τον αντρικό και γυναικείο ψυχισμό. Πρόκειται ένα βιβλίο που όταν το τελειώνεις, σε κάνει να σκέφτεσαι, να αναρωτιέσαι αλλά και να χαμογελάς, αφού η ζωή μπορεί να είναι απρόβλεπτη, αλλά σχεδόν πάντα βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Vox

News Room M

Astor Piazzolla: Nuevo Tango 100 Χρόνια από τη Γέννηση του Αργεντίνου θρύλου

News Room A

Κρεσέντο Εκδίκησης: Το αστυνομικό μυθιστόρημα του καλοκαιριού

News Room A