magdasnews.gr
News

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξαγόρασε το βιομηχανικό συγκρότημα επί της Πειραιώς 260

Η αγορά του βιομηχανικού συγκροτήματος στην Πειραιώς 260, γνωστού και ως Εργοστάσιο Τσαούσογλου, ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, με την μεταβίβαση από την Εθνική Τράπεζα.

Το βιομηχανικό συγκρότημα, εκτεταμένο σε 31.687 τ.μ., περιλαμβάνει 15 κτήρια, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία. Η αγορά, ύψους 12.600.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, αυτή η συμφωνία έχει κομβική σημασία για την ανάπτυξη της περιοχής του Ελαιώνα ως πολιτιστικό πόλο. Σχεδιάζεται η δημιουργία ενός ισχυρού πολιτιστικού πόλου με την αξιοποίηση αυτού του βιομηχανικού συγκροτήματος.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν έναν πολιτιστικό πόλο στον χώρο του Ελαιώνα, αναβαθμίζοντας τον ιστορικό αυτό χώρο με την προσθήκη νέων χρήσεων και δραστηριοτήτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας και της ολοκλήρωσης αυτής της συμφωνίας, επισημαίνοντας τη δέσμευση της τράπεζας στην υποστήριξη του πολιτισμού της χώρας.

Ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση και μετατροπή του βιομηχανικού κτηρίου σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο είναι ήδη σε εξέλιξη. Με αυτήν την κίνηση, προσδοκούν να αναζωογονηθεί ένα ιστορικό μνημείο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, διατηρώντας τη φυσιογνωμία του και προσδίδοντας νέα ζωή σε αυτό.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ ανακηρύχθηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

News Room G

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας – Θα τον αντικαταστήσει η βασίλισσα Καμίλα

News Room G

Προφυλακιστέος 42χρονος για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου παιδιού με αυτισμό

News Room G