magdasnews.gr
People & Politics

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα χάσει η μονάρχης τις αγαπημένες της καλοκαιρινές εκδηλώσεις;

Για πολλοστή φορά φουντώνουν οι φήμες για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Ο βρετανικός Τύπος εξετάζει σε πόσες και σε ποιες εκδηλώσεις θα ε’ναι σε θέση να παραστεί φέτος το καλοκαίρι η 95χρονη μονάρχης.

Θα χάσει η βασίλισσα Ελισάβετ τις αγαπημένες της καλοκαιρινές εκδηλώσεις; Εν μέσω φόβου ότι τα προβλήματα κινητικότητας θα περιορίσουν τις εξόδους της, η διοργανώτρια του αγαπημένου της ιππικού σόου Royal Windsor Horse Show λέει πώς η μονάρχης προσπαθεί «πάντα» να δίνει το παρών μετά την πρώτη της επίσκεψη το 1943

Η βασίλισσα λατρεύει τα άλογα – ένα πάθος που χρονολογείται από την παιδική της ηλικία. Πήγε στον πρώτο της αγώνα ιππασίας το 1943, εγκαινιάζοντας τον ισόβιο έρωτά της. Γι’αυτό και παρά τις εντεινόμενες ανησυχίες για την υγεία της, πολλοί πιστεύουν ότι η βασίλισσα θα παραστεί φέτος

Η μονάρχης η οποία γιορτάζει τα 96α γενέθλιά της αργότερα αυτόν τον μήνα, θα είχε κανονικά ένα γεμάτο πρόγραμμα για φέτος το καλοκαίρι, το οποίο θα περιελάμβανε εξορμήσεις σε εκδηλώσεις όπως το Royal Ascot και οι Αγώνες Braemar. Ωστόσο, τα προβλήματα υγείας που την ανάγκασαν να ακυρώσει αρκετές εμφανίσεις της, σημαίνει ότι μπορεί να μην εμφανίζεται τόσο πολύ τους επόμενους μήνες όπως θα έκανε στο παρελθόν.

Η βασίλισσα Ελισάβετ παιδί χαϊδεύει το αγαπημένο της άλογο (1934)Α.Ρ

Ανάμεσα στα «highlights» του ημερολογίου της είναι το Royal Windsor Horse Show, μια εκδήλωση που ενσαρκώνει την αγάπη της για τα άλογα και γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή επειδή πραγματοποιείται στον «πίσω κήπο» του κάστρου Ουίνδσορ όπου ζει τώρα.

Ο Simon Brooks-Ward, διευθυντής εκδηλώσεων του Royal Windsor Horse Show από το 1996, εξήγησε ότι παραμένει το αποκορύφωμα της χρονιάς της Αυτού Μεγαλειότητας και μια εκδήλωση στην οποία δίνει προτεραιότητα. «Η Βασιλική Οικογένεια υποστηρίζει συνεχώς την εκδήλωση από τότε που ξεκίνησε – ιδιαίτερα η βασίλισσα»,λέει.

«Παρά τις πολλές δεσμεύσεις της, η Αυτού Μεγαλειότητα θα κάνει τα πάντα για να δίνει το παρών. Το σόου είναι ένα πολύ ιδιωτικό, σημαντικό μέρος του ημερολογίου της και όλοι οι εμπλεκόμενοι το γνωρίζουν – εκείνη η ημερομηνία είναι πάντα ελεύθερη».

Η βασίλισσα, που έμαθε να ιππεύει σε ηλικία τριών ετών, παρακολούθησε το Royal Windsor Horse Show ως έφηβη για πρώτη φορά το 1943. Μαζί με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η 17χρονη έδειξε τις ιππικές της ικανότητες κερδίζοντας την κατηγορία Pony & Dogcart.

Η εκδήλωση ακυρώθηκε για πρώτη φορά το 2001, επειδή ενέσκηψε αφθώδης πυρετός και το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της επιδημίας του αφθώδους πυρετού ωστόσο η Βασίλισσα εξακολουθούσε να επισκέπτεται τους Στρατώνες του Χάιντ Παρκ για να απονείμει το βραβείο του Καλύτερου στρατιώτη.

Το Windsor είναι το μοναδικό σόου αλόγων στο Ηνωμένο Βασίλειο που φιλοξενεί διεθνή διαγωνισμό για dressage, ιππασία αντοχής και άμαξα – το τελευταίο είναι το αγαπημένο χόμπι του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου. Η βασίλισσα απολαμβάνει άλογα από σπάνιες βρετανικές ράτσες, όπως το Cleveland Bay και το Highland και χαίρεται πολύ όταν τα βλέπει να κερδίζουν.

Πηγή

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Τζο Μπάιντεν: Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε το εμβόλιο της Pfizer

News Room A

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη έχει κρατήσει τις τελευταίες τρίχες και τα αποτσίγαρά της! (video)

News Room A

Βασίλης Κικίλιας: Κατέβηκε από το ποδήλατο και βοήθησε μάνα και γιο που έπεσαν θύματα τροχαίου

News Room A