magdasnews.gr
News

Ξεκίνησε το κομβόι των τρακτέρ για την Αθήνα

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΛΟΚΑ

Η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο της Βοιωτίας προς την Αθήνα ξεκίνησε με μεγάλη ενθουσιώδη υποδοχή, με σημαίες που κυματίζουν και κόρνες που κροτούν.

Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες αγρότες, μαζί με εκπρόσωπους φορέων της περιοχής και επαγγελματίες, στήθηκαν δίπλα στο μπλόκο των τρακτέρ για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Παράλληλα, άλλοι αγρότες συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα, είτε με λεωφορεία είτε με ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ από διάφορες περιοχές της χώρας φορτώνουν τα τρακτέρ τους σε φορτηγά και νταλίκες για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Συνολικά, περισσότερα από 150 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα. Η κινητοποίηση αυτή έχει χαρακτηριστεί ως κομβική, καθώς οι αγρότες επισημαίνουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι επείγοντα και απαιτούν δράση.

«Αν στην κυβέρνηση νομίζουν ότι φτάνει η ώρα να ξεμπερδέψουν από τα τρακτέρ κάνουν μεγάλο λάθος. Θα ήταν προτιμότερο να σκύψουν πάνω στα προβλήματα και να δουν τι μπορούν να κάνουν για να συνεχιστεί η παραγωγή στην ύπαιθρο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των αγροτών του Κάστρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιάννης Βάγγος και συμπλήρωσε: «Καλούμε όλο τον κόσμο στο συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα», τονίζοντας πως «αυτό το συλλαλητήριο έχει κομβική σημασία». «Μετά την Αθήνα θα επιστρέψουμε στα μπλόκα και εκεί θα πάρουμε αποφάσεις», ανέφερε ο Γιάννης Βάγγος.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για τον θάνατο του Δασκάλου της, του σπουδαίου Μανώλη Χατζηγιακουμή

News Room G

Τα ματ έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι γνώστης δημοσιογράφου!

News Room G

Τι τρώνε ορισμένοι από τους πιο γνωστούς δισεκατομμυριούχους – Εκκεντρικότητα και φαστ φουντ