magdasnews.gr
News

Τι τρώνε ορισμένοι από τους πιο γνωστούς δισεκατομμυριούχους – Εκκεντρικότητα και φαστ φουντ

Είναι δισεκατομμυριούχοι, πασίγνωστοι και αναγνωρισμένοι στο χώρο της τεχνολογίας, όμως αυτό δεν συνεπάγεται, απαραίτητα, ότι θα έχουν και τα ανάλογα πανάκριβα γούστα στο θέμα της διατροφής τους. Ορισμένοι δε από αυτούς, δεν ασχολούνται καν με το φαγητό τους παραλείποντας ολόκληρα γεύματα ή δεν τρώνε για μέρες. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που οι διατροφικές προτιμήσεις τους χαρακτηρίζονται παράξενες και εκκεντρικές.

 

Μπιλ Γκέιτς (ιδρυτής Microsoft) – Cheeseburger και Κόκα Κόλα διαίτης

Γνωστά και “ταπεινά” τα γούστα στο φαγητό για τον ιδρυτή της Microsoft Bill Gates. Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος λατρεύει τα τζίζμπεργκερς και την Κόκα Κόλα light. Μάλιστα, έχει ακουστεί ότι ο ίδιος απαιτεί να είναι πάντα γεμάτο το ψυγείο του με κουτάκια από αυτό το αναψυκτικό. Επίσης, αγαπάει ιδιαίτερα ένα ρόφημα σε σκόνη, το Tang, αλλά και τα Cocoa Puffs που επιλέγει για πρωινό, όταν αυτό δεν παραλείπεται.

Ο vegan Στιβ Τζομπς (συνιδρυτής της Apple)

Ο Mr Apple, Steve Jobs, δεν ήταν πάντα vegan. Τούτο συνέβη αρχικά όταν ήταν ακόμα πρωτοετής στο Κολέγιο Ριντ. Τότε ήταν που σταμάτησε την κρεατοφαγία, και λίγο παρακάτω, το γάλα και τα δημητριακά. Οι Η διατροφή που ακολουθεί περιλαμβάνει, συνήθως ένα μόνο γεύμα, όταν παραλείπονται τα άλλα δύο βασικά (πρωινό και μεσημεριανό), που αποτελείται από φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Υπήρξε, ωστόσο, μια περίοδος στη ζωή του που τρεφόταν αποκλειστικά με μήλα και καρότα. Ο ίδιος, έχει δηλώσει, αναφερόμενος στη vegan διατροφή που ακολουθεί, ότι του δημιουργεί αισθήματα ευφορίας, αλλά και απουσία οποιασδήποτε σωματικής μυρωδιάς, έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να φορά αποσμητικά ή να κάνε συχνά ντους, όπως άλλωστε επιβεβαιώνει ο προσωπικός βιογράφος του Walter Isaacson.

Έλον Μασκ (διευθύνων σύμβουλος της Tesla), ντόνατς και diet Coke

Ο εργασιομανής διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, θα μπορούσε να ζήσει και χωρίς καθόλου, προκειμένου να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στη δουλειά του, αν αυτό δεν θα είχε συνέπειες στην υγεία του. Παρ’ όλα ταύτα, όταν δεν παραλείπει το πρωινό του γεύμα, τότε αυτό αποτελείται από ντόνατς ή μία μπάρα Mars. Ο Μασκ παραδέχεται ότι του αρέσουν πολύ τα γλυκά, τα οποία γνωρίζει καλά ότι πρέπει να τα μειώσει, προσθέτοντας στη διατροφή του ομελέτες και καφέ, όπως αναφέρει το περιοδικό Entrepreneur. Εξάλλου, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος είχε δηλώσει στον Τζο Ρόγκαν το 2020 “Προτιμώ να φάω νόστιμο φαγητό και να ζήσω μια πιο σύντομη ζωή”. Παράλληλα, εξέχουσα θέση στις γαστριμαργικές του απολαύσεις, αποτελεί η δημοφιλής diet coke, την οποία καταναλώνει καθημερινά σε αρκετά μεγάλες ποσότητες.

Ο “ακραίος” διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Μια ακραία και κάπως ασυνήθιστη διατροφή σκέφτηκε να ακολουθήσει ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος έβαλε ένα στοίχημα με τον εαυτό του να τρώει κρέας μόνο από ζώα που είχε ο ίδιος σκοτώσει. Μάλιστα, την πρόθεσή του αυτή ανακοίνωσε με σχετική ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ του Facebook. Η δίαιτα αυτή “σκότωσε ότι τρως” αφορούσε ζώα όπως οι χοίροι, οι κατσίκες, κοτόπουλα και αστακούς. Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο, ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, καλεσμένος στην οικία του Ζούκερμπεργκ, ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση όταν του προσφέρθηκε μια κατσίκα που είχε σκοτώσει, σερβιρισμένη κρύα, κι έτσι ο Ντόρσει αρκέστηκε σε μία μόνο σαλάτα για δείπνο.

 

Τζακ Ντόρσεϊ πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter – vegan και “διαλειμματική νηστεία”

Με μια σειρά από δίαιτες και διαφορετικά είδη διατροφής που ήταν μόδα , πειραματίστηκε και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey, δοκιμάζοντας ό,τι καινοτόμο και δημοφιλές κυκλορούσε εκείνη την εποχή. Από τα βραστά αυγά με σάλτσα σόγιας, μέχρι τη δίαιτα Paleo και την “διαλειμματική νηστεία” (δημοφιλής τότε στη Silicon Valley). Ο Dorsey έχει μιλήσει για αυτή τη νηστεία, εξηγώντας ότι τρώει μόνο ένα γεύμα την ημέρα – δείπνο – κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας και μετά νηστεύει όλο το Σαββατοκύριακο.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι Χούθι εκτόξευσαν χθες 6 πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

News Room G

Παρουσιάστηκε η νέα Stake Sauber

News Room G

Νέα προθεσμία πήρε ο τράπερ που κατηγορείται για την επίθεση εναντίον φοιτητή στην Θεσσαλονίκη

News Room G