magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Η απόκτηση παιδιών «γερνάει» κατά 11 χρόνια τη γυναίκα

Οι ερευνητές θεωρούν πως αυτό συμβαίνει εξαιτίας του άγχους για την ανατροφή ενός παιδιού, ειδικά σε χώρες που δεν υπάρχει άδεια μητρότητας

Η απόκτηση παιδιών «γερνάει» το DNA της γυναίκας κατά 11 χρόνια, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Human Reproduction». 

Η απόκτηση παιδιών «γερνάει» κατά 11 χρόνια τη γυναίκα

Για την ακρίβεια, το μήκος των τελομερών στα κύτταρα, το οποίο σχετίζεται με το γήρας, μειώνεται κατά 4,2% με τη γέννηση παιδιών. Το ποσοστό αυτό εμφανίζεται  μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα αποτελέσματα του καπνίσματος ή της παχυσαρκίας.

Η συγγραφέας της μελέτης, Dr Anna Pollack από το πανεπιστήμιο George Mason της Virginia, υποστήριξε: «Εκπλαγήκαμε από ένα τόσο εντυπωσιακό εύρημα. Είναι αντίστοιχο με περίπου έντεκα χρόνια επιταχυνόμενης κυτταρικής γήρανσης. Η ίδια πρόσθεσε πως: «Δεν σας λέμε “μην κάνετε παιδιά”».

Η απόκτηση παιδιών «γερνάει» κατά 11 χρόνια τη γυναίκα

Οι ερευνητές θεωρούν πως αυτό συμβαίνει  εξαιτίας του άγχους για την ανατροφή ενός παιδιού, ειδικά σε χώρες που δεν προβλέπεται άδεια μητρότητας.

Η έρευνα ανέλυσε τα δεδομένα από 1.505 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 44 ετών, μεταξύ των οποίων οι 444 δεν είχαν αποκτήσει παιδί.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

13 Οκτωβρίου: Ημέρα χωρίς σουτιέν

News Room

Εαρινή κόπωση: Γιατί μας κουράζει η άνοιξη – Συμπτώματα και τρόπος αντιμετώπισης

News Room A

Πρόγραμμα άμυνας για τη ζωή στην πόλη

News Room