magdasnews.gr
News

26 νεκροί από τις πλημμύρες στο μεγάλο νησί της Σουμάτρας στην Ινδονησία

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που σάρωσαν το μεγάλο νησί της Σουμάτρας στην Ινδονησία έχουν προκαλέσει τον θάνατο 26 ανθρώπων, ενώ τουλάχιστον 11 ακόμα αγνοούνται, σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση των υπηρεσιών διάσωσης.

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, Αμπντούλ Μουχάρι, ανέφερε ότι έντεκα άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι και 26 έχουν βρεθεί νεκροί.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στην περιοχή Πεσισίρ Σελατάν στη δυτική Σουμάτρα, αναγκάζοντας περισσότερους από 75.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν σε προσωρινά καταφύγια.

Στην ίδια περιοχή, 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι έξι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τον τοπικό υπεύθυνο διάσωσης, Φατζάρ Σούκμα.

Ακόμα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πλημμύρες στην περιοχή Παντάνγκ Παριαμάν. Ο Σούκμα προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Η συνεχιζόμενη βροχή και οι διακοπές ηλεκτροδότησης δυσκολεύουν το έργο των διασωστών, ενώ χιλιάδες κατοικίες, γέφυρες, τζαμιά και δημόσια κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στην Ινδονησία κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, με το πρόβλημα να επιδεινώνεται λόγω της καταστροφής των δασών σε ορισμένες περιοχές.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο συνολικός αριθμός των ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων με μπαταρία στην ΕΕ αυξήθηκε στα 3 εκκατομύρια

News Room G

Διαβάστε τον Ρυθμό Επικαιρότητας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

News Room G

Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινιάζει την Πέμπτη το Ολυμπιακό Χωριό

News Room G