magdasnews.gr
News

Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινιάζει την Πέμπτη το Ολυμπιακό Χωριό

ΜΑΚΡΟΝ

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του Ολυμπιακού Χωριού των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που βρίσκεται στα προάστια του Παρισιού, την Πέμπτη (29/2).

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Γαλλικής Δημοκρατίας την Τρίτη (27/2), χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση ως “σημαντικό βήμα προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού στο Παρίσι”.

Ο Πρόεδρος θα παραλάβει τα κλειδιά του Ολυμπιακού Χωριού από την εταιρεία που υπεύθυνη για την παράδοση των έργων (Solideo) στην οργανωτική επιτροπή. Το χωριό αναμένεται να ανοίξει επίσημα τον Ιούλιο, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Το Ολυμπιακό Χωριό συνδυάζει τις περιοχές Saint-Denis, Saint-Ouen και Saint-Denis Island, κοντά στον Σηκουάνα, και αποτελεί το μεγαλύτερο έργο της Solideo, με 2.800 κατοικίες προς παράδοση και σχεδόν 14.250 κλίνες.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Προέδρου, τα εγκαίνια αποτελούν “απόδειξη της ικανότητας της Γαλλίας να παραδώσει έγκαιρα αυτό το εντυπωσιακό Ολυμπιακό Χωριό”, το οποίο “έχει κινητοποιήσει σχεδόν 4.000 εργάτες”.

Το έργο ολοκληρώθηκε εντός του προϋπολογισμού που είχε προβλεφθεί, με δημόσια χρηματοδότηση περίπου 646 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 542 εκατομμύρια προέρχονται από το Δημόσιο, για συνολικό προϋπολογισμό περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Το Elysée αναφέρει ότι το πρόσθετο κόστος ήταν μικρότερο του 3% εξαιρουμένου του πληθωρισμού.

Σχετικές αναρτήσεις

3 νεκροί σε νυχτερινή ισραηλινή επιδρομή στη Δυτική Όχθη

News Room G

Πιέσεις ασκούν 5 Ευρωπαίοι Πρωθυπουργοί με σκοπό «να διπλασιάσουν τις προσπάθειες» για στρατιωτική υποστήριξη προς Ουκρανία

News Room G

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρωταρχικός στόχος μου η αύξηση των πραγματικών μισθών

News Room G