magdasnews.gr
News

Διαβάστε τον Ρυθμό Επικαιρότητας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

ΡΥΘΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε τον Ρυθμό Επικαιρότητας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Ν. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους, μόλις τα τρακτέρ βγουν στους δρόμους

Κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που ανακοίνωσε για τους αγρότες άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατά την επίσκεψή του στην έκθεση Agrotica. Έκανε χαρακτηριστικά λόγο για μικροδιαχείριση και έλλειψη οράματος για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. «Κάνει απλά διαχείριση πολιτικού κόστους, μόλις τα τρακτέρ βγουν στους δρόμους», σχολίασε και υπογράμμισε την αύξηση του κόστους παραγωγής κατά 25%, τη μείωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων την τελευταία δεκαετία και την έλλειψη σχεδίου διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση. Ειδική αναφορά έκανε στο μέτρο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για μείωση κατά 10% του τιμολογίου του ρεύματος για τους θερινούς μήνες, διερωτώμενος αν τους υπόλοιπους μήνες τα θερμοκήπια δεν χρειάζονται ενέργεια, ενώ έψεξε το γεγονός ότι οι ενεργειακές κοινότητες μπήκαν μόλις προχθές στις κυβερνητικές προτεραιότητες. Ως προς δε την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη ότι μέχρι τον Απρίλιο θα πληρωθούν οι άμεσες ενισχύσεις, που έπρεπε να είχαν πληρωθεί ως τα τέλη του 2023, σημείωσε πως: «Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα στρατηγικό σχέδιο. Απαντήσεις μόνο όταν τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους». Ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε σε αδρές γραμμές το όραμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για «έναν πρωτογενή τομέα με εξωστρέφεια. Έναν πρωτογενή τομέα που θα είναι πυρήνας της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Έναν πρωτογενή τομέα που θα δώσει αξιοπρέπεια και προοπτική σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, για να μείνουν στον τόπο τους».

Ομόφυλα ζευγάρια: Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να καταθέσει μεταρρυθμιστικά διαπιστευτήρια

Από θέση αρχής το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ και χρόνια, καταστατικά και προγραμματικά, υπέρ της κατοχύρωσης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας υπό την προϋπόθεση ότι, όπως ισχύει για ετερόφυλα ζευγάρια έτσι και για τα ομόφυλα, θα διασφαλίζεται το συμφέρον του παιδιού. Στο μέτρο που το σχέδιο νόμου, το οποίο σήμερα ξεκίνησε να συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, διασφαλίζει αυτές τις δύο παραμέτρους, θα είμαστε θετικοί επί της αρχής. Για εμάς δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, καθώς δεν υπάρχει η ανάγκη το ΠΑΣΟΚ, μετά από δεκαετίες πρωτοπορίας στις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, να αποδείξει ποιο είναι. Δεν καταθέτουμε τα διαπιστευτήριά μας στον κ. Μητσοτάκη, ούτε εκχωρούμε σε εκείνον και στους συνοδοιπόρους του το δικαίωμα να έχουν το μονοπώλιο, όπως ισχυρίζονται, στις μεταρρυθμίσεις.

Παιδεία: Το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν το γκρεμίζεις ούτε το αφήνεις βορά στον ανταγωνισμό

Η μεταρρύθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου δεν γίνεται με non paper και διαρροές. Η συζήτηση πρέπει να ανοίξει για τη στήριξη και τη χρηματοδότηση του δημοσίου πανεπιστημίου. Και μετά συναινετικά, με εξαντλητικό διάλογο, στο πλαίσιο κυρίως της συνταγματικής αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, να μπορέσουμε να μιλήσουμε για μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Γιατί αυτό που έχουμε σήμερα είναι μια άναρχη αγορά με κάποιους που υποδύονται τα πανεπιστήμια χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και όρους, να πωλούν πτυχία. Όμως ο κ. Πιερρακάκης δεν επιχειρεί να κάνει αυτό. Τα παραρτήματα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που χρειαζόμαστε. Όσο για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τα αιτήματα των φοιτητών είναι στέρεα και σοβαρά για να προστατευτεί το δημόσιο πανεπιστήμιο με χρηματοδότηση και θεραπεία των παθογενειών. Ωστόσο, το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν το γκρεμίζεις, ούτε το αφήνεις βορά στον ανταγωνισμό. Τα παιδιά είναι και εκείνα τα οποία θα διασφαλίσουν και θα περιφρουρήσουν την ελευθερία του πανεπιστημίου. Πρέπει, λοιπόν, να βρούμε τους τρόπους διαμαρτυρίας οι οποίοι δεν θα τη ναρκοθετούν. Εμείς από θέση αρχής είμαστε υπέρ των ελεύθερων ανοικτών πανεπιστημίων. Για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που πρέπει να παραμείνει στην πρωτοπορία ως μοχλός κοινωνικής κινητικότητας, και για αυτό θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι.

Θεσσαλία: Κραυγαλέα υποτίμηση της αυτοδιοίκησης και των πολιτών από την κυβέρνηση της ΝΔ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απεχθάνεται, όπως έχει αποδείξει, κάθε ανεξάρτητη φωνή στην Αυτοδιοίκηση, τη οποία θέλει να μεταχειρίζεται σαν φέουδο, που θα εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς της. Το απέδειξε όταν, πριν λίγο καιρό, με νυχτερινή τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, επέλεξε το πώς θα εξελιχθεί η ανάπλαση του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, μέσω της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε., χωρίς τη συμμετοχή της νέας, ανεπιθύμητης προφανώς για την ίδια, δημοτικής αρχής, εξαιρώντας την από το διοικητικό συμβούλιο. Τώρα ξαναχτυπά, εξαιρώντας αυτή τη φορά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, από τη διοίκηση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων, έργο του οποίου θα είναι η αντιπλημμυρική προστασία και η αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων στην πολύπαθη Θεσσαλία. Οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού πως «η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την τοπική αυτοδιοίκηση  και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», αξίζουν λιγότερο και από το μελάνι που χρειάστηκε για να γραφτεί το νέο διοικητικό οργανόγραμμα του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων.

Σχετικές αναρτήσεις

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Newsroom

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πιθανή η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη

News Room G

Απεργία την Πρωτομαγιά: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ΕΛΑΣ λόγω των συγκεντρώσεων

News Room M