Αν ψάχνεις τροφές με σίδηρο και δεν τρως κρέας, τότε οι παρακάτω προτάσεις είναι μια πολύ καλή λύση για να ενισχύσεις τη διατροφή σου.
Ο σίδηρος είναι ένα σημαντικό μεταλλικό ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία όλων των ζωντανών οργανισμών.
Ο σίδηρος συμβάλλει στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς.
Επιπλέον, συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος καθώς και στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το σπανάκι, το συκώτι και η μαύρη σοκολάτα είναι μερικές τροφές με σίδηρο αλλά είναι οι πιο γνωστές και δεν είναι επίσης, εκείνες που βρίσκονται στην παρακάτω λίστα.
H Ελληνίδα παθολόγος Άντζελα Σπανού δημοσίευσε ένα βίντεο στο προφίλ της στο Instagram όπου αποκαλύπτει τρεις τροφές που έχουν σίδηρο και δεν το γνώριζες.
Οι τρεις τροφές με σίδηρο λοιπόν, είναι τα μύδια, ο ντοματοπελτές και η φλούδα της πατάτας.
Όλα τα οστρακοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, αλλά τα μύδια είναι ιδιαίτερα καλές πηγές. Τα μύδια έχουν περισσότερο σίδηρο από το μοσχάρι καθώς έχουν τρεις φορές παραπάνω σίδηρο ανά 100 γρ.
Επίσης, ο ντοματοπελτές έχει σίδηρο σε αντίθεση με την φρέσκια ντομάτα που δεν έχει.
Τέλος, η φλούδα από την πατάτα έχει σίδηρο για αυτό καλό είναι να μην τις μαγειρεύετε ξεφλουδισμένες.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.