magdasnews.gr
News

Μειώνονται οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

EE

Η 9η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνοχή, που κυκλοφόρησε σήμερα, υπογραμμίζει τη σημαντική μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στην ΕΕ.

Η πολιτική συνοχής προβλέπει τη δημιουργία 1,3 εκατομμυρίου επιπλέον θέσεων εργασίας έως το 2027, με έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Επίσης, η οικονομική ανάπτυξη των περιφερειών έχει θετικό αντίκτυπο στην ενιαία αγορά της ΕΕ, ενισχύοντας τις εμπορικές και επενδυτικές συνδέσεις.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4% στα νέα κράτη μέλη μετά τη μεγάλη Διεύρυνση του 2004, ενώ οι επενδύσεις στην πολιτική συνοχής ανέρχονται σε 392 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027.

Η έκθεση επίσης επισημαίνει τις προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και τις περιφερειακές ανισότητες, ενώ παρέχει στήριξη για τη ψηφιακή μετάβαση και την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Η πολιτική συνοχής προωθεί επίσης την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη, στηρίζοντας πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του ανθρώπινου κεφαλαίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: Είχε εμμονή μαζί μου, είμαι σίγουρος ότι τα σκότωσε

Newsroom

Η Κύρα Κάπη, η στενή συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού, παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου tiktoker στην Ελλάδα

News Room G

Σοκαρισμένος ο Γιώργος Λιάγκας:«Έπαθα σοκ με αυτό που έμαθα για έναν γνωστό τραγουδιστή και έναν πολιτικό – Έχω πέσει από τα σύννεφα»

News Room G