magdasnews.gr
News

Α. Σπυρόπουλος: «Για κάθε έγκλημα και σκάνδαλο ακολουθεί η συγκάλυψη και η ατιμωρησία. Αυτή είναι η ροή των πραγμάτων με τη ΝΔ»

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο γραμματέας την Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφερθείς στην πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο κ. Σπυρόπουλος εξήγησε πως «οΠρόεδρος του κόμματος πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει πρότασης μομφής μετά και τα δημοσιεύματα του Τύπου που μιλούσαν για συγκεκριμένες ενέργειες που έγιναν τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα. Εδώ μάλιστα αξίζει να σχολιάσουμε το γεγονός πως υπήρχε κάποιος άνθρωπος, την στιγμή που όλη η χώρα θρηνούσε κι όλοι αναρωτιόμασταν πως είναι δυνατόν τα δύο τρένα να συγκρούστηκαν, που είχε την ψυχραιμία και τον σχεδιασμό να πάρει τα ηχητικά ντοκουμέντα από καλά φυλασσόμενους χώρους του ΟΣΕ, να τα επεξεργαστεί, να «κόψει και να ράψει» δηλαδή και να τα διοχετεύσει σε συγκεκριμένα ΜΜΕ. Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος;»

«Ο στόχος αυτής της πράξης είναι ξεκάθαρος και είναι να πέσουν όλες οι ευθύνες στο ανθρώπινο λάθος. Θυμηθείτε τη φράση του κ. Μητσοτάκη στις πρώτες του δηλώσεις ότι μιλάμε για ανθρώπινο λάθος. Θυμηθείτε ότι βρισκόμασταν σε μία προεκλογική περίοδο, κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες μόνο στον μηχανοδηγό κρύβοντας τις πολιτικές ευθύνες, κρύβοντας τη μη εγκατάσταση του έργου της τηλεδιοίκησης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κ.Π.Ε του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε διασαφηνίζοντας πως «όλη η Ελλάδα άκουγε τις συνομιλίες, που ήταν τελικά αποτέλεσμα κοπτοραπτικής. Στήθηκε ολόκληρο επικοινωνιακό σόου τις πρώτες ώρες που πήγαν στον τόπο της τραγωδίας κι έλεγαν ότι υπάρχει τηλεδιοίκηση».

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στην ευθύνη του κ. Καραμανλή για τη μη εφαρμογή της σύμβασης 717. «Αν είχε ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης αυτά τα δύο τρένα δεν θα είχαν συγκρουστεί».

Σχετικά με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για διεθνείς παρατηρητές τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως «ο κ. Κασσελάκης κάθε φορά που η κυβέρνηση έχει πρόβλημα, με αυτά που λέει, λειτουργεί ως ναυαγοσώστης. Πετάει δηλαδή ένα σωσίβιο και προσπαθεί να τη σώσει. Είναι αυτή σοβαρή αντιπολίτευση; Αντί να δούμε ποιος άνθρωπος μπήκε στο σύστημα του ΟΣΕ, πήρε τις ηχογραφημένες συνομιλίες και τις παραποίησε ώστε να δημιουργηθεί το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Σπυρόπουλος ανάφερε πως «στα Τέμπη βλέπουμε ένα φιλικό χέρι να παίρνει τις συνομιλίες και να τις παραποιεί, στο Predator έχουμε ένα άλλο χέρι το οποίο έδινε εντολές παρακολούθησης,  να λειτουργεί δηλαδή ένα σύστημα χωρίς να ξέρουμε με ποιου την εντολή. Ενώ και το ζήτημα της λίστας της κας. Ασημακοπούλου που δεν ξέρουμε ποιου το χέρι ήταν εκείνο που την έδωσε. Εδώ μιλάμε για επιτελικό παρακράτος που έχει στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που είναι κοντά στον πρωθυπουργό και λειτουργεί με τέτοιες μεθόδους. Η πολιτική κριτική είναι ότι για κάθε έγκλημα και σκάνδαλο ακολουθεί η συγκάλυψη και η ατιμωρησία. Αυτή είναι η ροή των πραγμάτων με τη Νέα Δημοκρατία».

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού: Εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821

Newsroom

Παραμένουν εγκλωβισμένα δυο αυτοκίνητα στην Πάρνηθα

News Room G

Πάτρα: Ο 35χρονος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη μητέρα του και 7 χρόνια μετά τη θεία του «σπάει» τη σιωπή του μέσα από τη φυλακή

Newsroom