magdasnews.gr
News

Σε κατάσταση συναγερμού το Βέλγιο μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

ΒΕΛΓΙΟ

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, όπου η ευθύνη αναλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, το επίπεδο συναγερμού στο Βέλγιο παραμένει αμετάβλητο στο 3 σε κλίμακα μέχρι το 4, υποδεικνύοντας ότι μια “σοβαρή απειλή” θεωρείται “πιθανή”.

Η βελγική αντιτρομοκρατική υπηρεσία Ocam υπερασπίζεται την απόφασή της να μην αυξήσει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής, αν και η Γαλλία αύξησε το επίπεδο συναγερμού στο μέγιστο. Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης του Βελγίου, η απόφαση για το επίπεδο απειλής είναι πολιτική στη Γαλλία, ενώ στο Βέλγιο είναι ανεξάρτητη απόφαση του Ocam.

Το Ocam χρησιμοποιεί διαφορετική κλίμακα απειλής, και έτσι δεν ανέβασε το επίπεδο απειλής στο μέγιστο. Η απόφαση να ανέλθει το επίπεδο συναγερμού στο 3 στο Βέλγιο έγινε μετά την τρομοκρατική επίθεση από Τυνήσιο ισλαμιστή τζιχαντιστή, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει επίσης την ευθύνη.

Αύριο πραγματοποιείται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο Βέλγιο, αλλά η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη πριν από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Ο Ocam ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί επί του παρόντος 650 άτομα που θεωρούνται “εξτρεμιστές” ή “τρομοκράτες”, με το 88% αυτών να ανήκει σε τζιχαντιστικά κινήματα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σοκ στην Αγία Παρασκευή: Επίθεση πέντε ανηλίκων σε 13χρονο

News Room G

Επίθεση με drones εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού έκανε η Χεζμπολάχ

News Room G

Συναντήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη με ξένους ηγέτες στην Γερμανία

News Room G