magdasnews.gr
News

Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου!

υπόθεση Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών ο 71χρονος που ήταν κατηγορούμενος για τη δολοφονία του αδελφού του, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Εφύρα Ηλείας.

Η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν αθωωτική όπως και η τελική απόφαση του Δικαστηρίου.

Η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου αδερφού, δια των συνηγόρων του, προσκόμισε στοιχεία τέτοια που αποδόμησαν το κατηγορητήριο, σύμφωνα με το ilialive.gr. Στοιχεία που βασίστηκαν στο ιατρικό παρελθόν του 68χρονου Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλου τόσο κατά την διαμονή του στη Σουηδία, όσο και από νοσοκομεία της Πάτρας και της Αμαλιάδας και στήριξαν την εκδοχή του αυτοτραυματισμού.

Μάλιστα ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά του κατηγορούμενου, ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντήρης απέδειξε τα παραπάνω, τα επιφανειακά χτυπήματα, απουσία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, αλλά και το ότι η καρδιά ήταν που πρόδωσε τον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο.

Οι Θεόδωρος Αντωνόπουλος, Διονύσης Ζησιμόπουλος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιοι δικηγόροι του κατηγορημένου Α.Α για ανθρωποκτονία του αδερφού του, μετά την αθωωτική απόφαση, δήλωσαν:

«Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Πατρών, με Προεδρο τον Ευαγγελο Κωστακιώτη, ομόφωνα αποφασισε, με συμφωνη προταση του Εισαγγελεως Ιωαννη Παΐσιου, την αθωωση του Α.Α για το αδικημα της ανθρωποκτονίας απο δόλο του αδελφου του Χ.Α. Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων, κυρίως όμως από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής,της τοξικολογικής και γενετικής (DNA) πραγματογνωμοσύνης αποδομήθηκε το κατηγορητηριο. Επιβεβαιωνεται για μια ακομη φορά πόσο σημαντικό ειναι να σεβόμαστε το τεκμηριο αθωώτητας».

Σχετικές αναρτήσεις

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας – Θα τον αντικαταστήσει η βασίλισσα Καμίλα

News Room G

Πράξη Αγάπης: Έκκληση για βοήθεια στον 19χρονο Μιχάλη – Άλλαξε όλη του η ζωή μετά από τροχαίο πριν από 5 μήνες!

Newsroom

Σοκ στη Σερβία: Νεκρή η 2χρονη Ντάνκα που είχε εξαφανιστεί – Την παρέσυραν με ΙΧ, την έπνιξαν και την πέταξαν σε χωματερή!

Newsroom