magdasnews.gr
News

Βίντεο σοκ: Αστυνομικός σκότωσε 15χρονο με αυτισμό που του επιτέθηκε με εργαλείο κήπου!

αστυνομικός σκότωσε αυτιστικό

Ένα 15χρονο αγόρι με αυτισμό έπεσε νεκρό από τα πυρά ενός αστυνομικού στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το αγόρι είχε επιτεθεί με ένα εργαλείο κηπουρικής με μακριά λεπίδα, όπως δείχνει το βίντεο από την κάμερα σώματος των αστυνομικών.

Για το περιστατικό με πυροβολισμούς, στο οποίο ενεπλάκη αστυνομικός ενημερώθηκε η αστυνομία και επρόκειτο για μια οικογενειακή διαμάχη.

Ο άνθρωπος που κάλεσε την αστυνομία ανέφερε ότι ο 15χρονος Ryan Gainer επιτέθηκε στην αδελφή του και έσπαγε τζάμια και πόρτες στο σπίτι της οικογένειας. Ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε στο σημείο αντιμετώπισε τον έφηβο, ο οποίος περιγράφεται ως οπλισμένος με ένα εργαλείο κήπου μήκους 1,5 μέτρου «με αιχμηρή λεπίδα».

Το βίντεο από την κάμερα σώματος που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει τον Ryan Gainer, ντυμένο με φόρμα, να βγαίνει από το σπίτι, ενώ κρατάει το εργαλείο και με τα δύο χέρια. Στη συνέχεια φαίνεται να ορμάει σε έναν αστυνομικό που τον σημαδεύει με όπλο.

«Ει, κάνε πίσω! Κάνε πίσω, αλλιώς θα σε πυροβολήσουν», φωνάζει ο αστυνομικός. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «ο αστυνομικός υποχωρούσε και ο Gainer τον κυνήγησε σε μια προσπάθεια να του επιτεθεί με το λεπίδι του εργαλείου».

Το τμήμα του σερίφη τόνισε ότι το αγόρι επιτέθηκε στον αστυνομικό «χωρίς πρόκληση». Ο Ryan Gainer φαίνεται να αγνοεί τις εντολές του αστυνομικός που άνοιξε πυρ κι χτύπησε θανάσιμα τον 15χρονο. Στον Ryan Gainer παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Αρκετοί γείτονες δήλωσαν στην Victorville Daily Press ότι ο Gainer ήταν αυτιστικός και γνωστός στην κοινότητα. Ο σερίφης υπερασπίστηκε τις ενέργειες του αστυνομικού αλλά χαρακτήρισε την απόφαση να ανοίξει πυρ «απαίσια από άποψη ανθρωπιάς».

Σχετικές αναρτήσεις

Θα έχουμε και φέτος Καλάθι του Νονού;

Newsroom

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έστειλε εξώδικο στον Κανάκη

News Room G

«ΝΑΙ» του Νίκου Ανδρουλάκη σε επιστολική ψήφο και στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

News Room G