magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Αυτά είναι τα τρόφιμα από σούπερ μάρκετ που δεν αγοράζει ποτέ διατροφολόγος

Αυτά είναι τα τρόφιμα από σούπερ μάρκετ που δεν αγοράζει ποτέ διατροφολόγος

Η διατροφολόγος από το Σίδνεϊ Sally O’Neil αποκάλυψε ποια τρόφιμα αποφεύγει να αγοράζει από το σούπερ μάρκετ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν τα προτιμά.

Όπως εξήγησε, ενώ κανένα φαγητό δεν είναι «κακό» σε μικρές ποσότητες, υπάρχουν ορισμένες ανθυγιεινές αγορές που πρέπει να βγάλετε από τη λίστα με τα εβδομαδιαία ψώνια σας.

Τα χοτ ντογκ, τα λουκανικοπιτάκια, οι κατεψυγμένες πίτες με κρέας, τα ντρέσινγκ για τη σαλάτα, το σιρόπι καφέ, η σοκολάτα μαγειρικής (κουβερτούρα), οι τροπικοί χυμοί, το ψημένο καλαμπόκι και οι κονσέρβες με αρωματισμένα ψητά φασόλια είναι τα τρόφιμα από σούπερ μάρκετ που δεν αγοράζει ποτέ.

«Δεν δαιμονοποιώ κανένα φαγητό, αλλά και οι σπιτικές εκδοχές τους είναι σίγουρα καλύτερη εκδοχή. Το κρέας στο εσωτερικό είναι ασυνήθως αμφισβητούμενης προέλευσης, στην καλύτερη των περιπτώσεων, και αναμειγνύεται με επιπλέον σκουπίδια, όπως τριμμένη φρυγανιά χαμηλής ποιότητας και άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στη μεγέθυνση του προϊόντος στη χειρότερη», είπε η Αυστραλή διατροφολόγος.

Και συμπλήρωσε: «Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι, ενώ είναι βολικές, οι έτοιμες σάλτσες είναι συνήθως πλούσιες σε νάτριο, ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες, ακόμη και οι βιολογικές. Συνήθως αγοράζω ντομάτα, γλυκό τσίλι και σάλτσες μπάρμπεκιου. Τον υπόλοιπο καιρό φτιάχνω τα δικά μου κρεμώδη ντρέσινγκ με ελληνικό γιαούρτι (επιπλέον πρωτεΐνη) ή αβοκάντο -ή απλώς παλιό καλό χυμό λεμονιού και ξίδι».

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΦΕΕ: Νέα πρόσθετη υποχρεωτική έκπτωση σε φαρμάκα που διακινούνται στα ιδιωτικά φαρμακεία

News Room A

Τι προτείνει η Γελωτολογία για να ζούμε καλύτερα;

News Room

Μαρμελάδα: Συνδυασμός φρούτου με γλυκό;

News Room