magdasnews.gr
Ζωή

Αυτό είναι το van που κάνει τους δρόμους ασφαλείς για όλους

HELLAS DIRECT

Η ευαισθητοποίηση κάποιων εταιριών σε ζητήματα οδικής ασφάλειας  ξεπερνά τα στενά όρια της ενασχόλησής τους και δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια όλων μας.

Μπορεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές να είδαμε αμέτρητα συνεργεία στους δρόμους να επισκευάζουν κακοτεχνίες, ωστόσο το πρόβλημα της φθοράς του οδοστρώματος, των κακοτεχνιών και των κατεστραμμένων διαγραμμίσεων παραμένει καθημερινός πονοκέφαλος για τους οδηγούς.

Μια κακοτεχνία στο δρόμο δεν έχει να κάνει μόνο με το χτύπημα και ίσως τη ζημιά του αυτοκινήτου μας, αλλά είναι άμεσο ζήτημα ασφάλειας.

Ο οδηγός πολύ εύκολα μπορεί να χάσει τον έλεγχο του οχήματος είτε προσπαθώντας να αποφύγει μια λακκούβα, είτε πέφτοντας μέσα.

HELLAS DIRECT

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες έχει σχιστεί ένα ελαστικό με αποτέλεσμα να έχουμε ένα ανεπιθύμητο κλατάρισμα δυσκολεύοντας τη ζωή του οδηγού. Ταυτόχρονα σε ένα οδόστρωμα με πολλές ανωμαλίες το φρενάρισμα γίνεται απρόβλεπτο καθώς το σύστημα πέδησης και το ABS δεν λειτουργούν πάντα αποτελεσματικά. Για τις μοτοσικλέτες δε, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο καθώς η συνάντηση με μια λακκούβα μπορεί να οδηγήσει σε πτώση και κατ’ επέκταση σε έναν τραυματισμό. Συνολικά, μια κακοτεχνία στο οδόστρωμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα με κοστοβόρες ζημιές, τραυματισμούς και φυσικά ψυχολογική αναστάτωση.

HELLAS DIRECT

Κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί αρκετές δράσεις από εταιρείες με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης που έχουν στόχο να προσφέρουν έργο και να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Έχουμε δει εταιρείες να δημιουργούν εφαρμογές ενημέρωσης για τα σημεία με ανωμαλίες στο οδόστρωμα, έχουμε δει εταιρείες να αναλαμβάνουν να βάψουν διαγραμμίσεις και διαβάσεις, ενώ το πιο πρόσφατο παράδειγμα ευαισθητοποίησης στον τομέα της οδικής ασφάλειας είναι το βαν της Hellas Direct που επισκευάζει λακκούβες.

Σε συνεργασία με τους Δήμους, το βαν του Safe Roads project της Hellas Direct πηγαίνει όπου χρειάζεται. Τηρώντας όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, το εξειδικευμένο συνεργείο κλείνει λακκούβες και φτιάχνει ξεθωριασμένες διαβάσεις.HELLAS DIRECT

Οι εργασίες γίνονται συνήθως νυχτερινές ώρες όταν η κίνησης στους δρόμους είναι ελάχιστη προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η κυκλοφορία στους δρόμους. Παράλληλα, το Safe Roads συνεχίζει τις υπόλοιπες δράσεις επιδιορθώνοντας ξεθωριασμένες σχολικές διαβάσεις και διαγραμμίσεις.

HELLAS DIRECT

Η δράση της Hellas Direct πάνω στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας δεν είναι καινούρια καθώς η εταιρεία ασχολείται ενεργά από το 2017 με πράξεις και όχι με λόγια. Αρχικά, ξεκίνησε να βάφει διαβάσεις και διαγραμμίσεις σε φθαρμένους δρόμους, ενώ το 2022 αντί να δημιουργήσει πακέτα προσφορών για την Black Friday, επένδυσε στην επισκευή και αναβάθμιση σχολικών διαβάσεων.

Η πρόληψη σε όλα τα επίπεδα είναι το πρώτο μέλημα όλων και για την μείωση των ατυχημάτων πρέπει αρχικά οι δρόμοι μας να είναι ασφαλείς. Το van Safe Roads δεν περιμένει να συμβεί πρώτα το κακό και έπειτα να δράσει. Κινητοποιείται για να φτιάξει τη ζημιά πριν γίνει κάποιο ατύχημα και αυτός είναι ο πραγματικός και μόνος τρόπος να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στην καθημερινότητά μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Καρναβαλική λάμψη στο Μοναστηράκι – Δείτε φωτογραφίες

Newsroom

Βίντεο: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Νικόλαου χωρίς τη βέρα του

Newsroom

Τα WHO IS WHO International Awards «Γυναίκες Ηγέτες» για 1ηφορά στην Ελλάδα!

News Room M