magdasnews.gr
News

Αύξηση των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα κατά 6,3 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την ΤτΕ

Η αύξηση των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τα 146,6 δισ. ευρώ για το 2023 από τα 141,6 δισ. ευρώ στο τέλος του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κατά τον Δεκέμβριο του 2023, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 3,292 δισ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε στο 1,6%, σε σύγκριση με τη μείωση του προηγούμενου μήνα που ήταν -1,6%. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μηχανικών επιχειρήσεων (MXE) αυξήθηκαν κατά 2,65 δισ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 642 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 6,3 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 3,1%. Ωστόσο, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης μειώθηκαν κατά 1,060 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, με ετήσιο ρυθμό μεταβολής -14,6%.

Στον τομέα των δανείων, η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 3,894 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, αυξάνοντας τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής σε 3,6%. Ειδικότερα, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 3,799 δισ. ευρώ, με ετήσιο ρυθμό μεταβολής 6,9%.

Συνολικά, η οικονομία παρουσίασε θετικές τάσεις στις καταθέσεις, δείχνοντας ανάκαμψη και αύξηση της εμπιστοσύνης.

Σχετικές αναρτήσεις

Το Ισραήλ δίνει προθεσμία ως το ραμαζάνι προτού εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα

News Room G

«Διπλή Ανάπλαση»: Αίτημα 6,9 εκατ. ευρώ προς τα αρμόδια υπουργεία που συνδέονται με το πρότζεκτ

News Room G

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

News Room G