magdasnews.gr
News

«Διπλή Ανάπλαση»: Αίτημα 6,9 εκατ. ευρώ προς τα αρμόδια υπουργεία που συνδέονται με το πρότζεκτ

ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Ένα σημαντικό εμπόδιο στην έναρξη των εργασιών του πολύπλευρου έργου “Διπλής Ανάπλασης” στο Βοτανικό και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας φαίνεται να ξεπεράστηκε την Τρίτη (19/3).

Το πρόβλημα αφορούσε το ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση των χωματουργικών εργασιών στον χώρο της ποδοσφαιρικής αρένας.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής υποβλήθηκε αίτημα για έγκριση συνολικού προϋπολογισμού ύψους 6.863.881,99 € για τις “Χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού- Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων”.

Αυτό το αίτημα θα αποσταλεί προς τα αρμόδια υπουργεία που συνδέονται με το έργο και εφόσον εγκριθεί, θα επιτρέψει τη συνέχιση των εργασιών καθαρισμού του οικοπέδου για τους επόμενους 4 μήνες, πριν από την εγκατάσταση του αναδόχου στην περιοχή. Έπειτα από αυτό, θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου μετά την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύψους 115.000.000 ευρώ, με τίτλο: “Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό”.

Σχετικές αναρτήσεις

Πυρκαγιά σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Νέα Ιωνία

News Room G

Επιχείρηση Illuminati: Εξαρθρώθηκε συμμορία που πλαστογραφούσε έγγραφα -Δύο ακόμη συλλήψεις

News Room G

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στον ΟΠΕΚΑ

News Room G