magdasnews.gr
News

Δείτε τα μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης για την Αθήνα ενόψει κακοκαιρίας

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης που αναμένεται να επιδεινωθεί από το βράδυ της Δευτέρας, λαμβάνονται κυκλοφοριακά μέτρα και κλείνονται δρόμοι σε διάφορες περιοχές.

Το πρωί της Δευτέρας, οι αρχές έκλεισαν τη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της μονής Κλειστών Δερβενοχωρίων και μετά, λόγω έντονης χιονόπτωσης, προστατεύοντας την ασφάλεια των οδηγών.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν τις μετακινήσεις σε περιοχές που αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία. Επίσης, προτρέπεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα οχήματα που κινούνται σε χιονισμένα τμήματα του οδικού δικτύου.

Προβλέπεται σύσκεψη στις 12:00 για νέα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού. Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει κυρίως την Τρίτη και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, επηρεάζοντας περιοχές της Αττικής, της Αττικοβοιωτίας, της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Όσον αφορά στον χρόνο που θα στρώσει το χιόνι στην Αττική, αναμένεται να ενταθεί από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη αναμένονται πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με συνεχείς χιονοπτώσεις, ιδίως σε περιοχές όπως Σταμάτα, Άγιο Στέφανο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Κρυονέρι, Καπανδρίτι, Άνοιξη, Εκάλη και γύρω περιοχές. Επίσης, απαιτείται προσοχή σε ορεινές περιοχές του Υμηττού και της Κηφισιάς.

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους και ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές. Το έκτακτο δελτίο προβλέπει επίσης συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές, με την κακοκαιρία να επηρεάζει κυρίως ανατολικά προσήνεμα της χώρας.

Σχετικές αναρτήσεις

Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία

News Room G

Νίκη Κεραμέως: «Εφόσον διαμορφώνεται μια συναίνεση για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού στις ευρωεκλογές, γιατί όχι και για τις εθνικές εκλογές;»

News Room G

Τι τρώνε ορισμένοι από τους πιο γνωστούς δισεκατομμυριούχους – Εκκεντρικότητα και φαστ φουντ