magdasnews.gr
News

ΣΟΚ στην Γερμανία: Ο Ερνοτγάν ιδρύει κόμμα παρακλάδι με σκοπό την συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου κόμματος-παρακλάδιου του ΑΚΡ στη Γερμανία, με στόχο τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD.

Το νέο κόμμα ονομάζεται DAVA («Δημοκρατική Συμμαχία για την Πολυμορφία και την Αφύπνιση»), με τέσσερις κορυφαίους υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένου ενός γιατρού από το Αμβούργο, Μουσταφά Γιολντάς, και ενός ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ταϊφίκ Εζτζάν.

Η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος υποστηρίζει πλήρη δικαιώματα για τα άτομα με ξένη καταγωγή στη Γερμανία, επικεντρώνοντας την προσοχή στην ανάγκη αποδοχής των μεταναστών ως πλήρη μέλη της κοινωνίας. Επίσης, το κόμμα έχει ως στόχο την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και της αντιμετώπισης των προβλημάτων της τρίτης ηλικίας, επιδιώκοντας κοινωνικά επιδόματα και μια ρεαλιστική πολιτική για τους πρόσφυγες.

Οι αντιδράσεις στη Γερμανία είναι ήδη έντονες, με πολιτικούς αντιπάλους να εκφράζουν ανησυχία για τον πιθανό ρόλο του κόμματος στη γερμανική πολιτική σκηνή. Ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας, Τζεμ Έτσντεμιρ, το χαρακτήρισε “ένα ακόμη παρακλάδι του Ερντογάν”, ενώ άλλοι πολιτικοί προειδοποιούν για την ανάγκη παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του DAVA και των ενδεχόμενων συνδέσεών του με την τουρκική κυβέρνηση.

Η δημιουργία αυτού του κόμματος προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τυχόν επιρροή της τουρκικής κυβέρνησης στη γερμανική πολιτική, καθώς και τις επιπτώσεις του στην ευρωπαϊκή σκηνή, καθώς το κόμμα στοχεύει στη συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

Σχετικές αναρτήσεις

Ελεύθερος ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον Λυγγερίδη – Δεν θα παρακολουθεί αγώνες

News Room M

Νίκη Κεραμέως: «Εφόσον διαμορφώνεται μια συναίνεση για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού στις ευρωεκλογές, γιατί όχι και για τις εθνικές εκλογές;»

News Room G

Αντιδράσεις καθηγητών για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις

News Room G