magdasnews.gr
News

Δεν σχολίασε ρεπορτάζ που την ήθελε να χρησιμοποιεί πυρηνικά κατά της Ουκρανίας ο Πέσκοφ

RUSSIA

Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει ένα ρεπορτάζ του CNN που αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονταν για πιθανή πυρηνική επίθεση από τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο επίσης δεν αντέδρασε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το CNN, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανησυχούσε για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας επίθεσης. Ο Πεσκόφ σχολίασε ότι αυτή είναι απλά μια εικασία που δημοσιεύτηκε και δεν θεώρησε ότι αξίζει σχόλιο.

Επίσης, δήλωσε ότι είδε τις δηλώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα χορηγήσει χρήματα για να βοηθήσει την Ουκρανία στην περίπτωση που εκλεγεί πάλι πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά δεν είχε κάτι άλλο να προσθέσει.

«Τις είδαμε, αλλά δεν έχουμε τίποτα να πούμε, από τη στιγμή που δεν δίνονται λεπτομέρειες εκεί και δεν είναι σαφές τι είδους σχέδιο μπορεί να είναι αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατό να πούμε κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή».

Ο Ορμπάν έκανε τις παρατηρήσεις αυτές αφού συναντήθηκε με τον Τραμπ στη Φλόριντα την περασμένη Παρασκευή.

Η έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για συνομιλίες προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι αρκετά κατανοητή και η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει, όμως το Κίεβο έχει απορρίψει τις συνομιλίες λόγω της λανθασμένης άποψής του ότι η Δύση μπορεί να νικήσει τη Ρωσία, είπε ακόμη το Κρεμλίνο.

Ο πάπας Φραγκίσκος είπε πως η Ουκρανία θα πρέπει να έχει αυτό που αποκάλεσε το θάρρος της “λευκής σημαίας” προκειμένου να διαπραγματευθεί ένα τέλος σε μια σύγκρουση που έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

«Είναι αρκετά κατανοητό πως (ο πάπας) μίλησε υπέρ των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις παρατηρήσεις του ποντίφικα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σοκ στην Κρήτη: 14χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας χλωρίνη!

Newsroom

Σε μία βραδιά γεμάτη αρώματα και γεύσεις, τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, με τον Cpt. Γιώργο Βάλλη στο τιμόνι της προεδρίας, συγκεντρώθηκαν στον πολυβραβευμένο χώρο του Varoulko.

News Room G

Ο Γ. Τσίπρας θέτει ανοιχτά θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

News Room G