magdasnews.gr
News

Δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα ο Νίκος Ανδρουλάκης για τους «11» που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που απείχαν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια υποστηρίζουν ότι δεν αντιτάχθηκαν στις θέσεις του κόμματος, αλλά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να επουλώσει τις πληγές στο κόμμα, δεσμεύεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα με διακριτικότητα και χωρίς αυστηρά πειθαρχικά μέτρα. Παρά τις πιέσεις που δέχεται, απορρίπτει την ιδέα της αποπομπής της Ευαγγελίας Λιακούλη, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία διαφώνησε με την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Ο Ανδρουλάκης ανησυχεί πως οποιαδήποτε πειθαρχική ενέργεια θα ενίσχυε την εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ και θα προκαλούσε περαιτέρω αναταραχές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κατά τη γνώμη του, οι αποχές των βουλευτών αποτελούν ένδειξη της εσωτερικής ποικιλομορφίας του κόμματος, που δεν πρέπει να αμφισβητηθεί. Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται στις επόμενες πολιτικές μάχες, που περιλαμβάνουν τη συζήτηση για τους ποινικούς κώδικες και τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. Το κόμμα υποστηρίζει τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά υπογραμμίζει την ανάγκη για συνταγματική αναθεώρηση για την υλοποίησή τους. Σε ό,τι αφορά τους ποινικούς κώδικες, αναμένεται να ανοίξει συζήτηση εντός του κόμματος στις επόμενες ημέρες.

Σχετικές αναρτήσεις

Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

News Room G

Μαρινάκης: Η Κυβέρνηση έχει μία ενιαία φωνή και μια λογική αλήθειας απέναντι στους πολίτες

News Room G

ΣΟΚ: Δείτε την στιγμή που ο Μπάμπης μπαίνει στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη

News Room G