magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Διαβήτης: Υγιεινά Tips μαγειρικής για διαβητικούς

Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη πρέπει να επανεξετάσουν την προσέγγισή τους στο φαγητό. Συχνά, αυτό σημαίνει μια νέα προσέγγιση και στην κουζίνα. Μπορείτε να αναδείξετε υπέροχες γεύσεις στα φαγητά χωρίς να προσθέσετε πολλά λιπαρά, θερμίδες ή αλάτι. Εάν η κουζίνα σας είναι ένα μέρος όπου τα υγιεινά μενού πεθαίνουν, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μερικές νέες συμβουλές μαγειρικής.

Συμβουλές μαγειρικής για διαβητικούς

Για αρχή, μια κουζίνα φιλική προς τον διαβήτη δεν είναι εξοπλισμένη με φριτέζα με λίπος. Το τηγάνισμα κρεάτων ή λαχανικών ή οτιδήποτε άλλο θα προσθέτει πάντα πολύ λίπος και θερμίδες σε οποιοδήποτε γεύμα. Θα είναι πολύ καλύτερο να ψήνετε, να ψήνετε, να ψήνετε ή να τηγανίζετε το φαγητό σας. Αντί να τηγανίζετε κοτόπουλο, για παράδειγμα, μπορείτε να το ψήσετε σε ψίχα ψωμιού (ελαφριά, ξεφλουδισμένη ψίχα ψωμιού από ψωμί χωρίς κόρα) χωρίς να χάσετε καμία γεύση ή τραγανή γεύση. Αν θέλετε να σοτάρετε κρεμμύδια ή λαχανικά, χρησιμοποιήστε μικρές ποσότητες υγιεινών λιπών, όπως ελαιόλαδο ή λάδι κανόλας αντί για βούτυρο, μαργαρίνη ή φυτικά έλαια. Τα μη κολλητικά σπρέι είναι επίσης μια υγιεινή εναλλακτική.

Αν πάλι θέλετε άρωμα βουτύρου, προσθέστε μια πατάτα στο τέλος του μαγειρέματος. Βάλτε ως στόχο σας να γεμίζετε το μισό πιάτο σας με λαχανικά σε κάθε γεύμα. Βράζετε λαχανικά στον ατμό σε ζωμό χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και χαμηλά λιπαρά για λίγη πρόσθετη γεύση και, στη συνέχεια, καρυκεύστε τα με χυμό λεμονιού και βότανα αντί για αλάτι ή σάλτσες τυριού. Μερικά λαχανικά, συμπεριλαμβανομένου του καλοκαιρινού σκουός, είναι επίσης νόστιμα σοταρισμένα με κρεμμύδια.

Εδώ είναι μερικές άλλες συμβουλές:

  • Όταν σερβίρετε ψάρι, πασπαλίστε το με χυμό λεμονιού ή λάιμ αντί για βούτυρο ή βαριές σάλτσες.
  • Για να περιορίσετε περαιτέρω το αλάτι, ξεπλύνετε τα κονσερβοποιημένα φασόλια και λαχανικά πριν τα μαγειρέψετε.
  • Όταν μαγειρεύετε κοτόπουλο ή γαλοπούλα, μπορείτε να μειώσετε πολύ το λίπος και τις θερμίδες αφαιρώντας απλώς το δέρμα.
  • Λάβετε περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες επιλέγοντας ζυμαρικά ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι αντί για τις λευκές εκδοχές, και ψωμί ολικής αλέσεως και δημητριακά.
  • Χαλαρώστε με το κόκκινο κρέας. Συμπεριλάβετε όχι περισσότερες από περίπου στο μέγεθος μιας τράπουλας τρεις φορές την εβδομάδα.
  • Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε πρωτεΐνες με χαμηλά λιπαρά στις αγαπημένες σας συνταγές χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση.
  • Δοκιμάστε κιμά γαλοπούλας αντί για μοσχαρίσιο κιμά, μπέικον γαλοπούλας αντί για χοιρινό μπέικον και λουκάνικο γαλοπούλας ή κάποιο ισοδύναμο χωρίς κρέας.
  • Εάν φτιάχνετε τις δικές σας σούπες και μαγειρευτά, βάλτε τα στο ψυγείο για να μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το λίπος πριν τα σερβίρετε. Παρακολουθήστε αυτά τα μεγέθη μερίδων.

  • Μερικές φορές ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε ένα γεύμα πιο υγιεινό είναι να τρώτε λιγότερο. Οι «μερίδες» στις περισσότερες συνταγές είναι γενναιόδωρες. Εάν μια συνταγή για λαζάνια λέει ότι σερβίρει τέσσερα, προσπαθήστε να πάρετε πέντε ή έξι γεύματα από αυτό.
  • Βγάλτε το λάδι από τις ψημένες λιχουδιές. Για αφράτα φαγητά όπως κέικ ή καλαμποκάλευρο, δοκιμάστε αντ ‘αυτού τη σάλτσα μήλου. Για πυκνά φαγητά όπως τα μπράουνις, δοκιμάστε δαμάσκηνα πουρέ. Πραγματικά, θα έχουν υπέροχη γεύση.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Τι έδειξε έρευνα για την καρδιά για όσους πέφτουν για ύπνο μεταξύ 10 και 11 το βράδυ

News Room A

Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας: Τα χημικά προϊόντα ισιώματος μαλλιών μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας

News Room A

Πώς να αποφύγω τους μύκητες και τις μολύνσεις από τη θάλασσα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού;

News Room A