magdasnews.gr
Χωρίς κατηγορία

Δολοφονία Ναβάλνι: Η Γαλλία απαιτεί τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τον θάνατο του

ΝΑΒΑΛΝΙ

Η Γαλλία απαιτεί μια “ανεξάρτητη και εκτενή” έρευνα για τον θάνατο του ρωσικού αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, θεωρώντας τις ρωσικές αρχές “πλήρως υπεύθυνες”, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα.

“Η Γαλλία καθιστά τις ρωσικές αρχές πλήρως υπεύθυνες για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, οι συνθήκες κράτησης του οποίου είχαν σε μεγάλο βαθμό επιδεινωθεί μετά τη μεταφορά του σε σωφρονιστική αποικία” και “απαιτεί να διεξαχθεί ανεξάρτητη και εις βάθος έρευνα” για τον θάνατό του, γράφει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ.

Ο αντιπολιτευόμενος, ένας από τους κύριους αντιπάλους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πέθανε πρόσφατα στη φυλακή στην Αρκτική σε ηλικία 47 ετών, προκαλώντας διεθνή ανησυχία.

Η Γαλλία ζητά επίσης την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στη Ρωσία και εκφράζει ανησυχία για την κατάσταση της υγείας ενός άλλου αντιπολιτευόμενου, του Βλαντίμιρ Καρά-Μουρζά, ο οποίος καταδικάστηκε πρόσφατα σε μακροπρόθεσμη κάθειρξη. Ο Ναβάλνι είχε ήδη επιζητήσει την άμεση ιατρική περίθαλψη λόγω ανησυχιών για την υγεία του, που δεν αντιμετωπίστηκαν επαρκώς από τις αρχές. Οι υποστηρικτές του φοβούνται ότι η υγεία του Καρά-Μουρζά μπορεί να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΟΚ: Τη δολοφόνησε ο σύζυγός της και πέταξε το πτώμα έξω από το σπίτι των γονιών της

News Room G

Εικόνες Φρίκης στην Ξάνθη!!! Πάνω από 500 σκύλοι φαντάσματα αργοπεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες στην χωματερή της Ξάνθης.

News Room G

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ισραηλινό drone πάνω από το λιβανικό έδαφος

News Room G