magdasnews.gr
News

Κρίσης υγείας στη Γάζα: Μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε άλλους 8.000 ανθρώπους έως τον Αύγουστο, ακόμα κι αν σταματήσουν οι συγκρούσεις

παλεστινη γαζα

Ακόμα κι αν οι εχθροπραξίες στη Γάζα τερματιζόντουσαν τώρα, περίπου 8.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη ζωή τους εκεί κατά τους επόμενους έξι μήνες λόγω της κρίσης δημόσιας υγείας που προκλήθηκε από τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Αυτό προκύπτει από έρευνα ανεξάρτητων μελετητών στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Τα νοσοκομεία στη Γάζα έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές από τις συγκρούσεις και πάνω από το 85% των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν μείνει άστεγοι. Αυξάνονται τα κρούσματα ασθενειών, όπως η διάρροια, και ο υποσιτισμός στα υπερπλήρη καταφύγια.

Η μελέτη από το London School of Hygiene and Tropical Medicine και το Johns Hopkins Center for Humanitarian Health στις ΗΠΑ προειδοποιεί ότι ακόμα και αν σταματήσουν οι συγκρούσεις, οι τραυματισμοί θα ευθύνονται για την πλειονότητα των υπερβαλλόντων θανάτων στη Γάζα. Περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Οι εκτιμήσεις για τους υπερβάλλοντες θανάτους περιλαμβάνουν αμάχους και μαχόμενους. Ακόμα και με κατάπαυση πυρός, περίπου 11.580 άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν την ίδια περίοδο εάν ξεσπάσει μια ασθένεια. Η καταμέτρηση των νεκρών στη Γάζα είναι δύσκολη και ο στόχος είναι να δοθεί μεγαλύτερη σαφήνεια, ανέφερε η έκθεση.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Νεκρός 50χρονος στο διαμέρισμα του απο φωτιά στην Θεσσαλονίκη

News Room G

Η Ουκρανία, η ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα, η Μέση Ανατολή και το αγροτικό ζήτημα βασικά θέματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

News Room G

Βίντεο: Η στιγμή που ο πρώτος διαστημικός πύραυλος της Ιαπωνίας Kairos εκρήγνυται δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του

Newsroom